Kar yağışının en çok olduğu yörede kuraklık korkusu

Kar yağışının en yoğun olduğu ve karın en fazla yerde kaldığı yörelerden Tunceli’nin Ovacık ilçesinde istenen oranda kar yağışının gerçekleşmemesi vatandaşlarda kuraklık korkusuna yolaçtı.

Google Haberlere Abone ol
Kar yağışının en çok olduğu yörede kuraklık korkusu

Kar yağışının en yoğun olduğu ve karın en fazla yerde kaldığı yörelerden Tunceli’nin Ovacık ilçesinde istenen oranda kar yağışının gerçekleşmemesi vatandaşlarda kuraklık korkusuna yolaçtı. Yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 4 metreyi bulduğu ve karın 6 ay yerde kaldığı Ovacık'ta bu yıl kar yağışının az olması vatandaşlarda hayal kırıklığına sebep oldu.

Ovacık yöresinde her yıl kar yağışının Kasım ve Aralık aylarında başladığını ve Mart ayına kadar sürdüğünü ifade eden vatandaşlar, çoğu zaman kar yağışı nedeniyle Tunceli-Ovacık kara yolunun kapandığını hatırlattı.

Ovacık’ta kar yağışının olmamasını şaşkınlıkla karşıladığını ifade eden Murat Yerlikaya, “Bu seneki durumu biraz şaşkınlıkla karşılıyoruz. Geçen yılla karşılaştırdığımız zaman burada çok zor koşullarda yaşıyorduk. Yollar kapandığı için bir hafta boyunca ulaşım olmuyordu. Erzak olmadığı için esnaflar sıkıntı yaşıyordu. Bu sene çok değişik bir hava var. 11 Ocak'tayız ama Ovacık’ta yerde 10 santimden daha az kar var. Dağlar şu anda çıplak bir şekilde, bu durum büyük su sıkıntılarına neden olabilir. Yöreye ait bazı bitkilerin çıkmamasına neden olabilir. Biz halen kar yağışını bekliyoruz.” dedi.

Geçen yıla oranla kar yağışının olmadığını, şu anki hava durumunun nisan ayını anımsattığını belirten Hasan Tutun, “Geçen sene buralarda araçlar kardan geçemiyordu. Yollar kapalıydı, 3 ile 4 metre kar vardı. Bu sene tersine kar yağmadı. Buranın güzelliği kardır. Kar olmazsa su sıkıntısı yaşamaktan korkuyoruz.” diye konuştu.

Yeterli düzeyde kar almadığı için Munzur dağlarının çıplak kaldığını ve çiftçilerin zor bir yıl geçireceğini ifade eden Ovacıklılar, kar yağışını umutla bekliyor.
CİHAN

Yorumlar