Kar uçuş trafiğini aksattı

İstanbul'da etkili olan kar ve soğuk hava Atatürk Havalimanı'nda uçuş trafiğini etkiledi.

Google Haberlere Abone ol
Kar uçuş trafiğini aksattı

İstanbul'da etkili olan kar ve soğuk hava Atatürk Havalimanı'nda uçuş trafiğini etkiledi. Atatürk Havalimanı’nda şuana kadar 25 sefer iptal edilirken, uçaklara kalkış öncesi buzlanmaya karşı ‘de-icing’ uygulandığı için kısa süreli gecikmeler meydana geliyor.

İstanbul'un genelinde etkisini gösteren kar, Atatürk Havalimanı’nda da uçuşları aksattı. Havalimanında pistler karla mücadele araçlarıyla temizlenirken, uçaklar da kalkış öncesi ‘de-icing’ uygulamasına tabi tutuluyor. Yurt genelinde elverişsiz hava koşulları sebebiyle Türk Hava Yolları iç hatlarda 25 seferini karşılıklı olarak iptal etmek zorunda kaldı. Türk Hava Yolları varış meydanlarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak olan bazı iç hat seferlerini iptal etti. Batman, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Erzincan, Trabzon, Konya, Diyarbakır, Antalya, Nevşehir ve Sivas seferlerinin iptal edildiği öğrenildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, bölgelere göre değişen yağışların etkili olduğunu fakat bu yağışların havalimanını etkilemediğini aktardı. Havalimanında kar mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre görev başında olduklarını belirten Yüksel, “Sürekli gelişmeler takip edildi, müdahaleler yapıldı. İptaller konusunda da Atatürk Havalimanı’na ilişkin sıkıntı yok. İptaller daha çok karşı tarafla ilgili oldu. Gidilecek yer yada gelinen yerle ilgili sorunlardan dolayı iptaller oldu. Bu iptaller şuana kadar 25 civarında ama gelişmelere göre bu rakamlar değişebilir. Kar mücadele ekibimiz de muhtelif ebatta 20’nin üzerindeki aracımızla yapılıyor. Seferlerde bir miktar gecikme var. De-İcing uygulamalarının aldığı zamanlardır. Oda doğaldır. Meydanda, pistte uçaklar buzlanmaya karşı ilaçlanıyor. 50’ye yakın ekip 24 saat esasına göre dönüşümlü olarak çalışıyor.” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Sıtkı Zeybel de havalimanında 10 büyük kar kürüme, 3 kar püskürme araçları, 2 greyder ve 50 ekiple 24 saat çalıştıklarını söyledi.
CİHAN

Yorumlar