Kar, havalimanında yolcularını mağdur etti

Yurt genelinde etkili olan kar ve soğuk hava Atatürk Havalimanı'nda iç ve dış hat uçuşlarının iptal olmasına sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kar, havalimanında yolcularını mağdur etti

Yurt genelinde etkili olan kar ve soğuk hava Atatürk Havalimanı'nda iç ve dış hat uçuşlarının iptal olmasına sebep oldu. İç hatlarda 25, dış hatlarda ise 8 sefer iptal edildi. Memleketlerine gitmek için bebekleriyle havalimanına gelen bazı yolcular, iptal sebebiyle 7 saattir havalimanında kaldığını söyledi.

İstanbul'un genelinde etkisini gösteren kar, Atatürk Havalimanı’nda da uçuşları aksattı. Havalimanında pistler karla mücadele araçlarıyla temizlenirken, uçaklar da kalkış öncesi ‘de-icing’ uygulamasına tabi tutuluyor. Bu da uçuşlarda kısa süreli gecikmeler olmasına sebep oluyor. Yurt genelinde elverişsiz hava koşulları sebebiyle Türk Hava Yolları iç hatlarda 25 seferini karşılıklı olarak iptal etmek zorunda kaldı. Batman, Kastamonu, Gaziantep, Kayseri, Mardin, Malatya, Erzincan, Kahramanmaraş, Trabzon, Konya, Diyarbakır, Antalya, Nevşehir ve Sivas seferlerinin iptal edildiği öğrenildi.

DIŞ HATLARDA 8 SEFER İPTAL

İç hatların yanı sıra dış hatlarda da iptaller başladı. Dış hatlarda; Cenevre, Peterburg, Venedik, Brüksel, Leipzig, Moskova, Tunus, Hamburg seferleri iptal edildi.

Kastamonu’ya gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Rukiye Can, ablasının yoğun bakıma kaldırıldığını, bileti dün gece aldıklarını söyledi. Havalimanına geldiklerinde uçuşlarının iptal edildiğini öğrendiğini aktaran Can, “Acil işim vardı. Uçuşum iptal edildi. Ablam yoğun bakımda çok hastalanmış. Şimdi gidemiyorum. Eve gideceğim haber bekleyeceğim.” dedi.

Kastamonu’ya giden bir başka yolcu da uçuşunun iptal edildiğini, ücreti geri almak için havalimanına geldiğini dile getirdi. Kastamonu yolcusu Emre Okan Kaleli ise askere gitmeden önce babaannesinin yanına gitmek için uçak bileti aldıklarını fakat iptal olduğunu aktardı. Bilet ücretini geri almak için geldiğini dile getiren Kaleli, otobüsle gideceğini sözlerine ekledi.

Çocuğu ile 7 saattir havalimanında beklediğini belirten bir başka yolcu ise Mardin’e gideceğini, uçuşunun iptal edildiğini söyledi. Cenazesi sebebiyle Kahramanmaraş’a gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Mehmet Dilek, “Maraş iptal oldu, şimdi Hatay’a gideceğim. Şuan uçağın kalkmasını bekliyorum. Uçuşun iptal olduğu saat 08.00 gibi haberim oldu. Biz buraya geldik mecburen Hatay üzerinden geçeceğim. Acil gitmem gerekiyor.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar