Kar altında 58 metre yükseklikte elektrik tesisatı döşüyorlar

Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Van’da da soğuk hava ve kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kar altında 58 metre yükseklikte elektrik tesisatı döşüyorlar

Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Van’da da soğuk hava ve kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı dün akşam saatlerinden beri aralıklarla devam ederken, yaşları 19 ile 24 arasında değişen 4 genç, ekmek paraları için Van’ın en yüksek binasından iple sarkarak elektrik sistemi döşüyor.

    Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava etkisini gösteriyor. Yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı sonrası çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Van'da da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı 76 köy yolunun kapanmasına neden olurken, yüksek kesimlerde ise trafik olumsuz yönde etkileniyor. Diğer yandan Van'da bir grup genç, -5 derece soğuk ve kar yağışına rağmen Van'ın en yüksek binası olan Van Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'ndan iple sarkarak binanın elektrik tesisatını döşüyor. Birkaç hafta önce başladıkları binanın en üst noktasında olan 58’inci metreye elektrik çekmeleri kar yağışına denk geldiğini söyleyen Veysel Karatekin, (24) ekmek parası için bu şekilde çalışmaya mecbur olduklarını ifade etti.

    Binanın dış cephesini aydınlatmak için elektrik tesisatı çektiklerini aktaran Karatekin, "Bu şekilde 80 metreye kadar kulelerde, tepe lambalarında, havaalanı kulelerinde, paratoner çıkışlarında çalışıyoruz. Kullandığımız malzemeler hep C belgeli yani, kullanılması gereken sağlam malzemeler." dedi.

    Yine de bu şekilde çalışmalarının çok riskli olduğunu dile getiren Karatekin, "Aslında vinç olması lazım ama getiremiyorsun. 58 metreye 3 kırma vinç getirmek lazım ama o da Van'da yok. O yüzden bu şartlarda çalışmak zorundayız. Karda işimiz çok zor. İp ıslanıyor, insanın elleri üşüdüğü için ipi çekemiyor. Ekmek parası için mecbur çalışıyoruz. Gece 24.00'e kadar bu şekilde çalışıyoruz. Üstümüzdeki elbiselerle paraşütle atlanabiliyor ama yine de riskli." şeklinde konuştu.

    22 yaşındaki Sinan Aslan ise çok soğuk olduğu için ellerini hissetmediğini ancak yine de çalışmak zorunda olduğunu belirtti. Günde 40 TL'ye bu işi yaptıklarını belirten Aslan, hem yüksekte hem de karda ekmek paraları için bu işi yapmak zorunda olduklarını ifade etti.

    Muzaffer Şan (22) ve Reşit Keskin (19) de karlı havanın çok soğuk olduğunu ancak eve ekmek götürmek için çalışmaları gerektiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar