Kaplan: Halıda ihracat ve üretim gibi eğitim de asli görevimiz

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından sektöre yeni ve nitelikli işgücünün kazandırılmasını sağlamak amacıyla ‘Bilgisayar Destekli Halı Desinatörlüğü Eğitimi’ devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kaplan: Halıda ihracat ve üretim gibi eğitim de asli görevimiz

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından sektöre yeni ve nitelikli işgücünün kazandırılmasını sağlamak amacıyla ‘Bilgisayar Destekli Halı Desinatörlüğü Eğitimi’ devam ediyor. İhracat kadar eğitimin de asli görevleri arasında olduğunu belirten GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan dünyada ve Türkiye’de söz sahibi olan Gaziantep halı sektörüne yeni yetenekleri kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Kaplan, "Gaziantepli halı üreticisi sektörün bel kemiği durumundadır. Bizler yaptığımız başarılı ihracatların yanı sıra yakaladığımız bu başarıları nasıl daim kılabileceğimizi de planlamalıyız. Sadece üretim ve ihracat odaklı değil temelde bizlere katkısı olan elemanlarımızın da vasıflı ve hayal gücü geniş, trendleri takip eden eleman olmalarını sağlamalıyız. İşte bu yüzden Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında belirli aralıklarla sektörümüzü yakından ilgilendiren kurslar açmaktayız. Bu kurslar neticesinde Gaziantep’in halı sektörü için alanında yetişen vizyon sahibi başarılı tasarımcılar yetişmiş oluyor. Bu da sektörel istihdama ve halı tasarımlarına yeni soluk kazandırmak anlamına geliyor." dedi.

Günümüz şartlarında tasarım dalında iş gücü talebinin yüksek olduğunu hatırlatan Kaplan, şöyle devam etti: "Tasarım alanında güzel sanatlar mezunu elemanlar sektörde fazlasıyla rağbet görüyorlar. Eğer gençlerimiz eğitimlerini bu yönde tamamlamışlarsa ve kendilerini geliştirmeye devam etmişlerse ilerleyen zamanlarda işsizlik gibi bir sorunla karşılaşmayacaklarına inanıyorum. Öte yandan bizlerde bu anlamda hayata geçirdiğimiz eğitim projeleri ile hem yüksek öğrenim göremeyen gençlerimize, hem de alanında üniversite eğitimi almış gençlerimize eşit şartlarda teorik ve pratikte eğitimler vererek onların iş hayatına daha çabuk atılmalarını sağlıyoruz."

Üreticinin en büyük sorunlarından birisinin yetişmiş ara eleman sorunu olduğunu vurgulayan Kaplan, üyelerinin problemlerini çözme noktasında öz veriyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Kaplan, "Bizim elimizde teknolojik makinelerimiz var, üretim için tesislerimiz var, 150 halı üreticisi ihracat yapıyor, genç bir nüfusumuz, aslında iyi yetişmiş bir insan gücümüzde var. Her ne kadar yetişmiş ara eleman bulmakta sıkıntı yaşasak ta insana yatırım yapmanın önemini eskisine göre çok daha kavramış görünüyoruz. İlerleyen yıllarda üreticimizin hiç kuşkusu olmasın yetişmiş ara eleman sorunu yok denecek kadar azalmış olacak. Hayata geçirilen eğitim projeleri bu anlamda önemli katkı sağlıyor. İnsana yatırım uzun soluklu ve teknik bir mesele. Bu sebeple sabırlı olmak lazım. Bizler üreticimizin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye ve çözme noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kentimizde ki yetişmiş ara eleman sıkıntısının çözüm olacak projeleri de hayata geçirmeyi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar