Kapıkule’de oy verme işlemi başladı

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en büyük sınır kapısı Kapıkule’de oy verme işlemi sabah saat 08:00’de başladı.Türkiye’de halk, yeni Cumhurbaşkanı’nı seçmek için 10 Ağustos tarihinde sandık başına geçecek. Ancak seçim heyecanı...

Google Haberlere Abone ol
Kapıkule’de oy verme işlemi başladı

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en büyük sınır kapısı Kapıkule’de oy verme işlemi sabah saat 08:00’de başladı.

Türkiye’de halk, yeni Cumhurbaşkanı’nı seçmek için 10 Ağustos tarihinde sandık başına geçecek. Ancak seçim heyecanı yurt dışında yaşayanlar için erken başladı. Yurda giriş ve çıkış yapan insanlar kara gümrüklerinde, hava limanlarında ve limanlarda oy kullanmaya başladı.

Seçimin ilk gününde gümrük kapılarında oy kullanma merkezlerinde yoğunluk yaşandı. Saatlerce bekleyen vatandaşlar, görevlilerin yerini almasıyla birlikte saat 08:00’de oy vermeye başladı. Yurt dışında yaşayan seçmenlerin sabahın ilk saatlerinden itibaren Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki oy verme merkezleri önünde kuyruk oluşturdu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule’de 7, İpsala’da 2, Hamzabeyli’de 1, Pazarkule’de 1, Kapıkule Gar Gümrüğünde 1 ve Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı’nda 1 sandıkta oy kullanacak. Dün akşamdan bu yana oy vermek için beklediğini belirten Aylin Karaoğlan, Cumhurbaşkanı seçimini halkın yapmasından mutluluk duyduğunu ve sonucun Türkiye için hayırlı olmasını istedi.

Osman Çelik de akşam saatlerinden bu yana beklediğini belirterek “Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesi çok önemli. Bu yüzden de akşamdan beri bekliyorum. Almanya’da yaşıyorum.” dedi.

Türkiye’de oy kullanmanın şu ana kadar kendisine nasip olmadığını ifade eden Mevlüt Kaya, “Bir türlü denk gelmedi. İlk defa oy kullanacağım. Bunun için zamanı iple çekiyorum. 53 yaşındayım. Ömrümde ilk defa bir oy kullanacağım. İnşallah devletimiz ve milletimiz için hayırlı olur. Bundan daha güzel bir şey olur mu? Halkın seçimi doğrudur.” diye konuştu.

Neslihan Genç ise vatandaşlık görevini yerine getirmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Genç, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlara Cumhurbaşkanı seçiminde ilk defa fırsat verildiği için çok sevinçliyiz. Çok teşekkür ediyorum. Bunun gururunu yaşıyorum.” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı seçimine katılmaktan gurur duyduğunu anlatan İlhami Tepe, bundan sonra cumhurun dediğinin olacağını ve bunun Türkiye’nin ilerlemesi için büyük bir adım olduğunu açıkladı. CİHAN

Yorumlar