Kapatılan ÖYM'lerin yerine, 9 yeni ağır ceza mahkemesi kuruldu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından kapatılan Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) yerine 9 tane daha yeni ağır ceza mahkemesi kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Kapatılan ÖYM'lerin yerine, 9 yeni ağır ceza mahkemesi kuruldu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından kapatılan Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) yerine 9 tane daha yeni ağır ceza mahkemesi kuruldu. HSYK 1. Dairesi’nin kararnamesiyle, kurulan yeni ağır ceza mahkemesinin başkan ve üyeleri belirlendi.

İstanbul 52. Asliye Ceza Hakimi Alev Menteş; İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Korkusuz; İstanbul 10 Ağır Ceza Mahkemesi'ne, İstanbul 54. Asliye Ceza Hakimi Osman Hancıoğlu; İstanbul 11 Ağır Ceza Mahkemesi'ne, İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Nimet Demir; İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, İstanbul 45. Asliye Ceza Hakimi Metin Tamirci; 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, eski TMK. 10. Maddesiyle yetkili İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hakim Canel Rüzgar; İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ali Hacıfazlıoğlu; İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, eski özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurettin Ak; İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, eski TMK. 10. Maddesiyle yetkili İstanbul 23. Ağır Ceza mahkemesi Başkanı Mustafa Bağarkası; İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi başkan olarak atandı.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEME BAŞKANLARINA TENZİLİ RÜTBE

Eski Özel Yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hadi Çağdır; İstanbul 4. Asliye Ceza Hakimliğine, Eski Özel Yetkili İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Metin Özçelik; İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliğine, eski İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2. Heyeti Başkanı Hakim Kemal Can; İstanbul 10. Asliye Ceza Hakimliğine, eski Özel Yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökmen Demircan; Büyükçekmece 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliğine tayin edildi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Karababa, Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olarak atandı. Karababa’nın yerine ise İstanbul Adliyesi’nin en kıdemli hakimi olan eski Özel Yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ise 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atandı.

ERGENEKON HAKİMLERİ DE TENZİLİ RÜTBEYE UĞRADI

Ergenekon Davası'nı yürüten eski Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olarak görevlendirildi.
Aynı mahkemenin üyeleri Hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi, Hakim Hüsnü Çalmuk ise Kocaeli 3. Asliye Mahkemesi Hakimi olarak atandı.

BALYOZ DAVASI'NIN BAŞKANI ARTIK BAKIRKÖY'DE BAŞKANLIK YAPACAK

Balyoz Davası'nın görüldüğü 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atandı. Balyoz Davası'nın görüldüğü eski Özel Yetkili 10 Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hakim Ali Efendi Peksak, Kocaeli 4. Sulh Hukuk Hakimi olarak görevlendirildi.

YOLSUZLUK VE RÜŞVET SORUŞTURMASINDA GÖREVLİ HAKİMLER DE DEĞİŞTİ

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının, 17 Aralık operasyonuna ilişkin arama ve el koyma kararını veren İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Cemil Gedikli, Gaziosmanpaşa 5. Sulh Ceza Hakimliğine, 25 Aralık operasyonuna ilişkin arama ve el koyma kararını veren hakim Süleyman Karaçöl ise İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliğine atandı.

HSYK kararnamesinde, diğer illerde kapatılan ÖYM'lerin başkan ve üye hakimleri ile ilgili yeni atamalar da yer aldı. CİHAN

Yorumlar