Kapatılan belediyelerin kadrolarıyla devam edilecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte kapatılacak belediyelerin mevcut kadrolarını muhafaza ederek ilçe ve beldelere hizmet yağdırmaya devam edeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kapatılan belediyelerin kadrolarıyla devam edilecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte kapatılacak belediyelerin mevcut kadrolarını muhafaza ederek ilçe ve beldelere hizmet yağdırmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa’nın Yalıntaş Belediyesi’nce yaptırılan düğün salonu ve kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Recep Altepe, seçimlerin hemen ardından yürürlüğe girecek Büyükşehir Yasası’yla birlikte Bursa’nın 104 köyünün bütün ekipman ve kadrolarla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne geçeceğini ifade etti. Bursa’nın bu dönem gerçekleştirdiği icraatlarla Türkiye ve dünyaya örnek olduğunu, hizmet ve yatırım konusunda tecrübe kazandıklarını belirten Başkan Altepe, “104 köyün tamamında bulunan kadrolar, bizim hem elimiz hem de ayağımız. Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, başta belediye başkanları ve idareciler olmak üzere tüm kadrolar, bulundukları bölgelere hizmet yağdırılmasına sebep olacak. Yeni sistemle; bugüne kadar gerçekleştirilemeyen, gerçekleştirilmesi mümkün olmayan yatırımları bölgelerimize kazandırmak istiyoruz. Bu sistemle hiçbir şey kaybolmuyor. Sadi Kurtulan da Mahmut Ertuğrul da bizimle birlikte. Her eksikliği, hep beraber gidereceğiz” dedi.

Büyükşehir Yasası’yla birlikte Türkiye’de yatırım anlayışının değişeceğini, yerinden daha güçlü yatırımların önünün açılacağını ifade eden Başkan Altepe, diğer ilçeler gibi Mustafakemalpaşa’nın da bundan olumlu etkileneceğini söyledi. Alt ve üst yapının tamamen yenilenmesinin, arıtma tesisleri yapılmasının, kalkınma için tarım-ticaret ve turizm bölgelerine el atılmasının büyük bütçeli işler olduğunu, bu tür projelerin ilçe ve belde imkanlarıyla hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Başkan Altepe, Büyükşehir Yasası’yla birlikte en küçük yerleşim biriminin dahi büyük yatırımlara kavuşacağını anlattı. Başkan Altepe, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki yıl toplam bütçesi 2.5 milyar TL. Bu bütçenin bir kısmı Mustafakemalpaşa ve Yalıntaş için kullanılacak. Sadece köylere senede 120 milyon TL ayıracağız. Bu da kaldırılacak olan İl Özel İdaresi’nin köylere ayırdığı bütçenin 5 katı. Onun için bu sistem kuruluyor. Bursa’nın köylerine kadar her bölgesinin şehir standartlarına kavuşturulması için getiriliyor” diye konuştu.

Başkan Altepe, açılışını gerçekleştirdiği Yalıntaş Düğün Salonu ve Kültür Merkezi’nin hayırlar getirmesini diledi. Bugün birçok ilde bile bulunmayan kültür merkezinin Yalıntaş’a kazandırılması nedeniyle Belediye Başkanı Mahmut Ertuğrul’u kutlayan Başkan Altepe, “Bu iş sevda işi. Bizler çalışmayı ve üretmeyi biliyor, ibadet kabul ediyoruz. Mustafakemalpaşa’yı, Yalıntaş’ı, insanları seviyoruz. Sevdiğimizi de laflarla değil icraatlarla gösteriyoruz. İşte hizmet burada, eser burada” şeklinde konuştu.

AK Parti 23. Dönem Milletvekili Ali Koyuncu ise, Başkan Altepe’nin ‘Mustafakemalpaşa’nın köylüsü, işçisi ve memuru için’ layıkıyla hizmet edeceğine inandığını ifade etti. 22. ve 23. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali de, Yalıntaş doğumlu olduğunu vurgulayarak, yeni dönemin herkes açısından hayırlı olmasını diledi. Yalıntaş Belediye Başkanı Mahmut Ertuğrul da, Başkan Altepe’ye bugüne kadar verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti. Yaşadıkları her sıkıntıda Başkan Altepe’nin kapısını çaldıklarını ve olumlu karşılık aldıklarını hatırlatan Ertuğrul, ilçe merkezinden açılışı yapılan kültür merkezine kadar giden asfaltın da Büyükşehir Belediyesi tarafından döküldüğünü açıkladı. Ertuğrul, “Şimdi halkımızın başkanımızdan bir isteği daha var. Futbol sahası ve göletimize giden toprak yolun da asfaltlanması… Bunların da yapılacağından şüphemiz yok” ifadelerini kullandı. Başkan Altepe, Yalıntaş Düğün Salonu ve Kültür Merkezi’nin açılışı öncesinde, görev süresi sona eren meclis üyelerine birer teşekkür plaketi verdi.

Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa’daki temasları çerçevesinde ilçe merkezinde amatör spor kulüpleri temsilcileriyle de buluştu. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Başkanı Cemal Vardar’ın da katıldığı toplantıda Başkan Altepe, kulüp yöneticilerinin temenni ve beklentilerini aldı. Daha sonra Tatkavaklı ve Çeltikçi bölgelerine geçen Başkan Altepe, buralarda da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. CİHAN

Yorumlar