Kapadokya’da Turizm Haftası açılışına sektör ilgi göstermedi

Dünyanın gözbebeği Kapadokya’nın merkezi kabul edilen, toplam gelirlerinin yüzde 44’ünü turizmden sağlayan Nevşehir’de yeni sezon açılışı dolayısıyla kutlanan Turizm Haftası’nın açılış törenlerine turizmciler değil, protokol üyeleri ile öğrenciler katıld.

Google Haberlere Abone ol
Kapadokya’da Turizm Haftası açılışına sektör ilgi göstermedi

Dünyanın gözbebeği Kapadokya’nın merkezi kabul edilen, toplam gelirlerinin yüzde 44’ünü turizmden sağlayan Nevşehir’de yeni sezon açılışı dolayısıyla kutlanan Turizm Haftası’nın açılış törenlerine turizmciler değil, protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı. Törenlere turizmcileri temsilen katılanların sayısı bir elin parmaklarını ancak bulurken yaklaşık 800 kişilik salon öğrencilerle doldurulmaya çalışıldı. Her yıl yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, Türkiye’nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizm destinasyonlarından biri olan, peribacaları ile kaplı onlarca vadisi bulunan Kapadokya’da hafta kutlamaları kapalı bir salonda yapıldı.
Turizm Haftası dolayısıyla ilk tören Hükümet Konağı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin bırakılması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene; Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen ile protokol üyeleri ve turizm sektörü temsilcileri katıldı. Burada Vali Ceylan ve sektör temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Turizm Haftası açılış programına sonrasında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edildi. Buradaki programa ise protokol mensuplarının dışında çok az sayıda turizmcinin katılması dikkat çekti. Yaklaşık 800 kişilik salon öğrenciler ile doldurulmaya çalışıldı.
Törende konuşan Vali Ceylan, Kapadokya’da turizmin geliştirilmesi için her kesimin daha fazla gayret göstermesi gerektiğini kaydetti. Vali Ceylan, “Kapadokya bölgesi; Nevşehir, Ürgüp, Göreme ve Hacıbektaş'ıyla gerçekten turizm açısından ülkemizin en önemli destinasyonlarından birisi. Hem kültür, hem tarih, hem termal ve inanç turizmi açısından çok önemli bir konumda bulunuyor. Hep birlikte bölgemizin turizm potansiyelini daha ileriye götürülmesi için gayret sarf etmek zorundayız. Bölgemiz turizm açısından hak ettiği yerde bulunmuyor. Yaklaşık 2,5 milyonun biraz üzerinde turistin ziyaret ettiği bölge, bu rakamların çok çok üstüne çıkabilir. Sektör temsilcileri ve devlet olarak yapmamız gereken çok şey var. Kapadokya’nın turizm potansiyelinin bu seviyelerde olmaması lazım. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile ören yerlerinin Master Planının çıkarılması için çalışma yapacağız. ” dedi.
Tören, Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ve Nevşehir Mutfağı Ev Hanımları Yöresel Yemek Yarışması ile sona erdi.
CİHAN

Yorumlar