Kapadokya, yapımcıların çekim merkezi oldu

Kültür, manzara ve doğa turizmi için dünyada tercih edilen önemli turizm bölgelerden biri olan Kapadokya, film, dergi ve televizyon kanalları yapımcılarının da gözde çekim merkezi durumunda bulunuyor. Mayıs ayı içerisinde çok sayıda Rus,...

Google Haberlere Abone ol
Kapadokya, yapımcıların çekim merkezi oldu

Kültür, manzara ve doğa turizmi için dünyada tercih edilen önemli turizm bölgelerden biri olan Kapadokya, film, dergi ve televizyon kanalları yapımcılarının da gözde çekim merkezi durumunda bulunuyor. Mayıs ayı içerisinde çok sayıda Rus, Japon, Alman, Fransız, İtalyan ve Türk yapımcı Kapadokya'da program çekimi gerçekleştirdi.

Kapadokya, 400’ü aşkın tüf kayalara oyulu kilise, 200’ü aşkın yeraltı şehri, eşsiz peribacaları ve vadilerini bünyesinde barındırması sonucunda yerli ve yabancı film şirketi, dergi ve televizyon kanallarının da çekim merkezi oldu.

    Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Mayıs ayı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nden aldıkları izin sonucunda, Rusya, Japonya, Almanya, Fransa, İtalya’dan televizyon kanalları, dergi ve fotoğrafçılar Kapadokya’da çekim yaptı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün izinleri sonucunda, Japonya yapım firması CLEAS tarafından 'Travel Salad' isimli program, Alman-Fransız Kültür Kanalı olan Arte TV adına Vincet TV tarafından yürütülen 'Türkiye Macerası' isimli belgesel, Gazeteci Kari Graham Cushing tarafından müze ve örenyeri gibi tarihi ve turistik yerlerde tanıtım amaçlı çekim, Alman Ursula ve Hajo Pfaffendorf tarafından tanıtım amaçlı çekim, İtalya’nın haftalık moda dergilerinden olan DİVA e DONNA'nın fotoğraf çekimi yapıldı.

    Ayrıca bölgede, TRT Turizm ve Belgesel kanalında yayınlanacak Nevşehir’in tanıtımıyla ilgili program, TRT Okul kanalında yayınlanacak Otobüs Durağı isimli yarışma programı, Ankara Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin bölgeyi tanıtıcı çekimleri, Show TV’de yayınlanan Ezgi Sertel'in sunduğu Lezzet Haritası program çekimleri, ARZ Celtıc Films' in 'Dreamboat-Mutluluğa Yolculuk' isimli filmin çekimleri de gerçekleştirildi. CİHAN

Yorumlar