Kapadokya, dünya yapımcıların gözde mekanı oldu

Kültür, manzara ve doğa turizmi için dünyada tercih edilen önemli turizm bölgelerden biri olan Kapadokya, film, dergi ve televizyon yapımcılarının da gözde çekim merkezi haline geldi. Haziran ayı içerisinde Hindistan, Amerika, İngiltere, Sırbistan,...

Google Haberlere Abone ol
Kapadokya, dünya yapımcıların gözde mekanı oldu

Kültür, manzara ve doğa turizmi için dünyada tercih edilen önemli turizm bölgelerden biri olan Kapadokya, film, dergi ve televizyon yapımcılarının da gözde çekim merkezi haline geldi. Haziran ayı içerisinde Hindistan, Amerika, İngiltere, Sırbistan, Slovenya ve Türkiye’den çok sayıda yapımcı Kapadokya'da program çekimi gerçekleştirdi.

Kapadokya, 400’ü aşkın tüf kayalara oyulu kilise, 200’ü aşkın yeraltı şehri, eşsiz peribacaları ve vadilerini bünyesinde barındırması sonucunda yerli ve yabancı film şirketi, dergi ve televizyon kanallarının da çekim merkezi oldu.

Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Haziran ayı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nden aldıkları izin sonucunda, Hindistan, Amerika, İngiltere, Sırbistan, Slovenya ve Türkiye’den televizyon kanalları, dergi ve fotoğrafçılar Kapadokya’da çekim yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün izinleri sonucu Hindistan’ın Anushka Entertainment firması tarafından hazırlanan bir sinema filminin klipleri çekildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün izinleri sonucunda ise, Sırbistan ve Slovenya basın mensuplarını Kapadokya Bölgesi çekimleri, ABD'nin en prestjli moda dergilerinden biri olan Glow Magazine ekibi tarafından fotoğraf çekimi, Eurosport TV Grup'un Kapadokya bölgesi çekimleri, İngiltere firması olan Pulse Filmin 'Lottery' isimli reklam filmi çekimleri yaptı.

Ayrıca bölgede, TRT Haber kanalında yayınlanmak üzere 'Erenlerin Sofrası' isimli program çekimi gerçekleştirildi. CİHAN

Yorumlar