Kanyonpark Boğaz Köprüsü Projesi, Karabük'le Safranbolu'yu birleştiriyor

Karabük’de bir ilki yaparak 5 mahalleyi birbirine bağlayan yaya köprüsünü vatandaşın hizmetine sunan Karabük Belediye Başkanı ve MHP adayı Rafet Vergili, şimdi de Karabük merkez ile turizmin gözde ilçesi Safranbolu ilçesini birbirine bağlayan Kanyonpark.

Google Haberlere Abone ol
Kanyonpark Boğaz Köprüsü Projesi, Karabük'le Safranbolu'yu birleştiriyor

Karabük’de bir ilki yaparak 5 mahalleyi birbirine bağlayan yaya köprüsünü vatandaşın hizmetine sunan Karabük Belediye Başkanı ve MHP adayı Rafet Vergili, şimdi de Karabük merkez ile turizmin gözde ilçesi Safranbolu ilçesini birbirine bağlayan Kanyonpark Boğaz Köprüsü Projesi'ni vatandaşın beğenisine sundu.

Yaptığı yatırım ve projelerle dikkatleri üzerine çeken MHP’li Karabük Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Şirinevler Mahallesi ile Esentepe Mahallesi arasına yaptığı yaya köprüsü ile 5 mahalleyi birbirine bağlamıştı. 6 ay önce de şehir merkezinin içinden geçen ırmağın ayırdığı Öğlebeli Mahallesi'ni merkeze bağlayan köprüyü yaparak mahalle halkını 5 dakikada şehir merkezine ulaşabilir hale getirdi. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şimdide Karabük ile Safranbolu arasına yapacağı Kanyonpark Boğaz Köprüsü Projesi ile iki gözde şehri birbirine bağlayacak. Böylece Karabük’ten Safranbolu ilçesine 5-6 dakikada yürüyerek geçilmiş olacak. Proje sayesinde köprünün yapılacağı 2 mevki de arsa ve konut fiyatları prim yapmaya başladı.

Karabük’ün Kuzey’in cazibe merkezi olması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “1 yıl önce Safranbolu’dan gelirken Kireç kuyusu mevkiinden bakarak bu kanyonu nasıl güzelleştirebileceğimi düşündüm. Belediye’ye gittiğimde Bulak deresi Kanyonunun imar durumunu inceledim ve orada bir hazine arazisinin olduğunu görünce hemen o araziyi Karabük Belediyesi olarak aldık.” dedi.

Karabük merkez ile Safranbolu arasındaki kanyona yapılacak olan Kanyonpark Projesi ile bölgenin cazibe merkezi olacağını müjdeleyen Vergili, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karabük halkının nefes alabileceği bir yere ihtiyacı vardı. Burada onu gerçekleştireceğiz. Karabük’ün sosyal yaşamına zenginlikler katacak bu alanda her yaş grubunun yararlanacağı, gençlerin her türlü sporu yapabilecekleri alanlar olacak. Peyzaj alanı 310 bin metrekare, 17 bin metrekare spor tesisleri, 2 km bisiklet yolu, bin 870 su kanalı bulunuyor. Ayrıca Afet evleri bölgesine dev dönme dolap ve lunapark, yapay tırmanma duvarı, renk ve koku terasları, adrenalin parkı, çocuk köyü, kaykay pistleri, çeşitli eğlence merkezleri ve su sporlarını yapabilecekleri daha birçok tesis ve alan bulunacak. Artık gençlerimizin spor yapabilecekleri, birlikte eğlenebilecekleri her şeyden önemlisi kaynaşabilecekleri bir cazibe merkezi olacak. Burası sadece Karabük halkına değil çevremizdeki il ve ilçelere de hitap edecek” diye konuştu.

YENİ PROJELER

Kentsel Dönüşüm Projesi: Önümüzdeki süreçte Yeni Karabük’ün şekillenmesinde en önemli projelerden birisi kentsel dönüşüm projesidir. Kentsel dönüşümün hayati öneme sahip olduğunun önemine değinen Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye başkan adayı Rafet Vergili, Karabük Şehir Merkezinin tam kalbinde yer alan ve bugüne kadar yayaların bile kullanmadığı Devlet Demiryolları (TCDD) istasyon bölgesi ile demir haddehanelerinin bulunduğu bölgeyi, kimseyi de mağdur etmeden rehabilite edilerek modern şehircilik görünümüne kavuşturulacağını söyledi.

Araç Çayı Projesi: Bugüne kadar Karabük’ü ikiye ayıran Araç Çayı’nı değerlendirilmemiş saklı hazine olarak adlandıran Vergili, Araç Çayı Projesinin Karabük’ün modern şehir görüntüsü ve zengin sosyal yaşamı açısından çok önemli rol alacağını ve bu projenin yeni kentsel gelişim alanlarını da tetikleyicisi olacağını belirtti. Şu ana kadar yaptıklarının, yeni dönemde de yapacaklarının ispatı konumunda olduğuna dikkat çeken Vergili, şimdiye kadar ayağı yere basan ve vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak projeler yaptıklarını söyledi. Yeni dönem de belirtilen projelerinin yanı sıra, “Kartaltepe Mahallesi Kentsel Yenileme, 100. yıl Mahallesi Yaşam Kompleksi, Modern Otoparklar ve güneş enerjili modern yeni nesil Kapalı Pazaryerleri Projelerinin” önemli projeler olduğunu vurguladı.
CİHAN

Yorumlar