Kanuni Torunlarıyız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başakşehir'de yapımına başlanacak İstanbul İkitelli Bölge Şehir Hastanesi'nin temel atma töreninde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Kanuni Torunlarıyız

Sağlık konusunda yaptıkları reformlardan söz eden Erdoğan sözü Kanuni Sultan Süleyman'a getirerek, " Televizyon ekranlarında anlatılan Kanuni'nin değil; gerçek Kanuni'nin torunlarıyız"dedi. Bir nefesi cihan devletiyle bir tutan bir neslin çocukları olduğunu söyleyen Erdoğan, " Burada da bu şehir hastanesini bu anlayışla kuruyoruz"diye konuştu.

AMBULANS UÇAK MISIR'A GİTTİ

Genç bir Türk sporcunun Mısır'da müsabaka sırasında kalp krizi geçirip hayatını yitirdiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, " Jet Ambulansımız onu almaya gidiyor. Bu günler için varız biz. Sağlığında da ölümünde de varız biz"şeklinde konuştu.

MENDERES'E BENZETTİ…

Merhum Adnan Menderes'in de kendisi gibi hayalleri olduğunu öğrendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, " O hayalleri 60 darbesiyle sukuta uğratmışlar. Senaryo aynı senaryo. Zihniyet aynı zihniyet. Mendedes'i halkına hizmet ettiği için o malum çevreler sevmediler. Türkiye'yi büyüttüğü için, gücüne güç kattığı için hiç hazmettiler. Milli iradeye sahip çıktığı rahat bırakmadılar. Yaşatmadılar. Merhum Menderes'e o gün yapılanlar. Bize yapılmak isteniyor"dedi. 

KENDİ UYDUMUZU ÜRETECEĞİZ...

Son dönemde katıldığı açılışları hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan," Bir önemli hadise daha oldu. Türkiye 4'üncü Türksatına kavuştu" dedi.Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 2 ay kadar önce Japonya'daydık. Uyduyu teslim aldık. Tokyo'dan Kazakistan'a taşındı. Gece 23:45'de uzaya fırlatıldı. Uydularımızla Afrika'yı da kapsama alanına aldık.Yeni bir uydu daha yapılıyor. Nisan ayında uzaya fırlatılacak. Biz bunlarla da yeterli kalmıyoruz. Artık kendi uydularımızı Ankara Kazan'da üreteceğiz. Bu millete bu yakışır. Gençliğimize bu yakışır. Ak parti iktidarının gençliği eli sopalı, molotoflu gençlik olmayacak. 

KANAL İSTANBUL'U YAPACAĞIZ...

3. köprü ve Marmaray'dan bazı çevrelerin rahatsız olduğunu söyleyen Erdoğan," İnşallah bu civardan Kanal İstanbul yapılacak. Onu da yapacağız. Engellemelere rağmen yapacağız. İnşallah boğazımıza alternatif olarak onu da yapacağız" dedi.

İHANET İÇİNDELER

Bazı kesimlerin Türkiye'nin itibarını zedelemek istediğini söyleyen buna örnek olarak Adana'da MİT tırlarına yönelik operasyonu örnek veren Erdoğan şöyle konuştu: Dün bir gazete Adana MİT'e yapılan Tırlara saldırının görüntülerini yayınladı. Bu ülkenin MİT teşkilatına yönelik. Var ya bir paralel yapı.Olur ya sizin kapınızı birileri çalabilir. Bazı ablalar gelebilir. Onlara şunu söyleyin.' Biz halimizden memnunuz sizin de kendinize güveniniz varsa partinizi kurun öyle ortaya çıkın' deyin. O paralel Savcı operasyon yapıyor. MİT mensuplarına silah doğrultuyorlar. Emniyetin, Jandarmanın içine, yargının içine sızan paralel savcının emriyle oluyor. Yurtdışından talimat olarak, kendi ülkelerinin İstihbarat teşkilatına silah doğrultacak kadar vatana ihanet içindeler. 

BENİM İZNİM OLMADAN MİT'E MÜDAHALE EDEMEZSİN

Kendi izni olmadan MİT'e yönelik bir işlem yapılamayacağını söyleyen Erdoğan " Ey savcı benim bilgim olmadan, benim iznim olmadan MİT'e müdahale edemezsin. Yasa bunu emrediyor. Bu millet bunu affetmez. Bu ihanetin, bu casusluğun hesabını hepsinden soracağız. Bunlara talimat veren elebaşlarından soracağız"diye konuştu.

DİNDARSA PUSALA ŞAŞAR

Birilerinin kendilerine gündem dayatma çabası içinde olduğunu söyleyen Erdoğan sözü Kabataş görüntülerine getirdi. Erdoğan, " Türkiye'de başörtülülere yapılan saldırıları görmüyorlar. Adli tıp raporuna itibar etmiyorlar. Kadına şiddet olursa aslan kesilirler, söz konusu bir dindarsa bunların pusulası böyle şaşar"dedi. 

SON MANŞETİ MİLLET ATACAK...

Kendilerini hedef alan çevrelere yönelik " Ne marifetiniz varsa yapın" çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan,"Son manşeti siz atmayacaksınız. Benim milletim atacak, milletim 30 Mart'ta sandıkta, son manşeti benim milletim yazacak" diye konuştu. 

BAŞBAKANDAN KASET ÇAĞRISI...

Paralel yapının bazı işadamların ve sanatçıların kayıtlarını elinde bulundurduğunu öne süren Başbakan Erdoğan," O kayıtlarla şantaj yapıyorlar. Yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Buradan çağrı yapıyorum. Siyasi partilere, milletvekillerine, gazetecilere, sanatçılara, işadamlarına çağrı yapıyorum. Bu tehditte boyun eğmeyin. Bu kasetçilerin, Türkiye'ye ihanet etmesine ortak olmayın. Eğer bir olursak, beraber olursak, bu kaset siyasetini en kısa zamanda toprağa gömeriz. Bunun hesabını da birlikte sorarız" dedi. 

BAKIRKÖY'E GEÇTİ

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından temel atma törenini gerçekleştirdi. Erdoğan ardından Bakırköy'e geçti.

Yorumlar