"Kanun çıkararak göçmenlerin gelişi engellenemez"

Almanya'nın Mannheim Belediye Başkanı Peter Kurz, Rumen ve Bulgar asıllılar başta olmak üzere göçmenlere karşı yapılan eleştirilere katılmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Kanun çıkararak göçmenlerin gelişi engellenemez"

Almanya'nın Mannheim Belediye Başkanı Peter Kurz, Rumen ve Bulgar asıllılar başta olmak üzere göçmenlere karşı yapılan eleştirilere katılmadığını söyledi. Daha ağır kanunlarla göçmen gelişinin durdurulamayacağını ifade eden Sosyal Demokrat Partili Belediye Başkanı Kurz, "Bu ağır kanunlarla pratik çözümler beklenilemez.” dedi.

Stuttgarter Zeitung’a konuşan Kurz, mevcut yabancı hukuku kanunlarıyla sosyal yardımların istismar edilmesinin önüne geçilebileceğini dile getirdi. Bununla birlikte Kurz, yeni göçmen akınına uğrayan şehirler için federal hükümet, eyaletler ve Avrupa Komisyonu’ndan mali yardım beklediklerini kaydetti. Mannheim’da Romanya ve Bulgaristan’dan gelen çok sayıda göçmen ikamet ediyor.

Konuyla ilgili tartışmalar, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Bulgaristan ve Romanya vatandaşlarına AB ülkelerinde serbest dolaşım ve çalışma hakkı tanınmasının ardından Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili yöneticilerin açıklamalarıyla başlamıştı. CSU’nun önde gelen isimleri, Romanya ve Bulgaristan’dan gelen göçmenlere ilk üç ay sosyal yardım verilmemesini talep etmişti. CİHAN

Yorumlar