Kanser köpek, sahibinin sevgisi sayesinde 8 ayda sağlığına kavuştu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde terrier cinsi 10 yaşındaki köpek, meme kanserini sahibinin sevgisi sayesinde yenmeye başardı. Yaklaşık 8 ay önce 3 buçuk saatlik ağır bir ameliyat geçiren Zilli isimli köpek, bugün sağlığına kavuşmanın...

Google Haberlere Abone ol
Kanser köpek, sahibinin sevgisi sayesinde 8 ayda sağlığına kavuştu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde terrier cinsi 10 yaşındaki köpek, meme kanserini sahibinin sevgisi sayesinde yenmeye başardı. Yaklaşık 8 ay önce 3 buçuk saatlik ağır bir ameliyat geçiren Zilli isimli köpek, bugün sağlığına kavuşmanın sevincini sahibiyle birlikte, oynarak ve gezerek çıkarıyor.

Operasyonu yapan veteriner hekim Hüseyin Demircan, 13 yıllık meslek hayatında ilk kez bir köpeğin kanseri yendiğine şahit olduğunu belirterek, bunu ameliyatın başarılı geçmesinden ziyade köpeğe sahibinin gösterdiği sevgiye bağladığını söyledi. Demircan, "Hatice Güz (74) isimli hanımefendi, 10 yıldır yanından hiç ayırmadığı terrier cinsi köpeği geçtiğimiz sene rahatsızlanması sonucu bana getirdi. Yaptığımız kontrolde köpeğin meme kanseri olduğunu belirledik. İlk olarak kemoterapi uyguladık. Ama köpeğin vücudu kemoterapiyi kaldıramadı. Bu nedenle ameliyata karar verdik. 3 saat süren bir ameliyatla kanserli bölgeyi temizledik." dedi.

Köpeğin sahibi Hatice Güz, Zilli'yi kızı gibi gördüğünü belirterek ona şefkatle yaklaştığını iyileşmesi için her türlü fedakarlığı yaptığını belirterek, " İyileşmesi nedeniyle çok mutluyum. Önceden yürüyemiyordu. Çok üzgün duruyordu. Ama şimdi yürüyebiliyor, hatta oyun dahi oynuyor. Çok sevinçliyim" diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar