Kanser hastasının yardım çığlığı

Körfez'de, kanser hastası 45 yaşındaki Haluk Çetin Buçan, zor günler yaşıyor. Buçan, "Bırakın tedavimin yapılmasını, evimin ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanıyorum." dedi. Güney Mahallesi'nde ikamet ve hastalığı yüzde 88 oranında...

Google Haberlere Abone ol
Kanser hastasının yardım çığlığı

Körfez'de, kanser hastası 45 yaşındaki Haluk Çetin Buçan, zor günler yaşıyor. Buçan, "Bırakın tedavimin yapılmasını, evimin ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanıyorum." dedi.

Güney Mahallesi'nde ikamet ve hastalığı yüzde 88 oranında ilerleyen kanser hastası Haluk Çetin Buçan'ın her geçen gün hastalığı ağırlaşıyor. Hiçbir geliri olmadığı belirtilen Buçan, hastalığı nedeniyle yaklaşık 5 yıldır yatağa mahkûm şekilde yaşıyor. Evi kira olan Haluk Çetin Buçan, hiçbir geliri olmadığı için kirasını, elektrik ve su parasını dahi ödeyemiyor. Bir buçuk yaşındaki çocuğunun ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan Haluk Çetin Buçan, kullandığı ilacın parasını tedarik edemediği için her gün biraz daha eriyor.

Çok zor günler geçiren Buçan için Kocaeli Valiliği 'Yardım toplayabilir' belgesi verdi. Valilik, 2014/8 sayılı 17.04.2014 tarihinden itibaren 1 yıllık süre içinde Ankara, İstanbul ve Kocaali’de yardım toplaması ile ilgili belgeyi hasta olan Haluk Çetin Buçan’ın eşi Alev İnci Buçan adına düzenleyerek verdi. Ziraat Bankası'na açılan 52337521 Hesap numaralı ve TR57.0001.0008.0952.3375.2150.02 IBAN numaralı hesaba para yatırılabileceği belirtildi.

Her geçen gün hastalığı biraz daha ilerleyen Haluk Çetin Buçan, "Şu anda çok zor durumlar geçiriyorum. Bırakın tedavimin yapılmasını, evimin ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanıyorum. Acilen tedavimin yapılması gerekiyor. Bu yüzden yurt dışından getirilmesi gereken bir ilaç var. Bu ilacı alabilmem için acilen hayırsever insanların desteğine ihtiyacım var. Bunun için valiliğe müracaat ettim. Valilik 3 kişilik bir komisyon kurdurdu. Ziraat Bankası Körfez Şubesi’nde hesap açtırıldı. Şu anda hayırsever insanların desteğine ihtiyacımız var. Bizimle irtibata geçmek isteyenler, durumumuzu görmek isteyenler 05319416679 numaralı telefondan bize ulaşabilirler." dedi.

Haluk Çetin Buçan’ın eşi Alev İnci Buçan ise ümit verenin çok olduğunu, yardım eden olmadığını ifade etti. Buçan, "5 yıldır çektiklerimizi bir biz biliriz bir de Allah biliyor. Çok zor günler geçiriyoruz. Eşim, zor günler geçiriyor. Hayırsever insanlardan destek bekliyorum. Elimizden tutsunlar. Eşimin acil alması gereken ilaçları var. Bunları almamız gerekiyor. Gelsinler, görsünler, ondan sonra destek versinler." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar