Kanser hastası sokak köpeğine yapay boşaltım sistemi yapıldı

Sakarya’da hayvansever bir vatandaşın acı içinde bulduğu sokak köpeğinin kanser olan üreme organı ve boşaltım sistemi ameliyatla alındı.

Google Haberlere Abone ol
Kanser hastası sokak köpeğine yapay boşaltım sistemi yapıldı

Sakarya’da hayvansever bir vatandaşın acı içinde bulduğu sokak köpeğinin kanser olan üreme organı ve boşaltım sistemi ameliyatla alındı. Köpeğe yapay boşaltım sistemi yapıldı.

Sakarya Veteriner Odası Başkanı veteriner hekim Mustafa Yıldız, bir hayvanseverin sokakta rastladığı bağırsakları dışarı taşmış ve acı çeken bir köpek gördüğünü ve tedavi ettirmek istediğini söyledi. Klinikten bir ekip göndererek Şeker Mahallesi'nden köpeği aldırıp kliniğe getirdiğini ifade eden Yıldız, “Köpeği hemen muayene ettik. Erkek ve 12 kilogram ağırlığında bir sokak köpeğiydi. Üreme organı kanserli tümörle kaplanmış, sanki bağırsakları dışarıda gibi görünüyordu. Röntgen çekip ve gerekli tahlilleri yaptıktan sonra köpeği ameliyata aldık. Kanser üreme organı ve boşaltım sistemini sarmıştı. Kanserli tümörleri 2 -3 saatlik bir operasyonla temizledik. Köpeğin üreme organı ve boşaltım sistemini de çıkarmak zorunda kaldık.” dedi.

Köpeğin hayatını sürdürebilmesi, dışkısını çıkarabilmesi için yapay bir boşaltım sistemi yaptıkları bilgisini veren Yıldız, “Bu tür ameliyatlar dünyada ender yapılan ameliyatlardan. Sakarya’da da ilk. Köpeğin sağlık durumu iyi. Bu gün beslendi. Yapay boşaltım isteminde sorun yok. İşlevini yapıyor. 10 gün içinde sağlığına kavuşacak. Eğer kanserli alan alınmasaydı, köpek kısa sürede telef olacaktı. Şimdi normal yaşantısını sürdürebilecek.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar