Kanıcı: Yargıya olan güven kaybını durdurmak için kurulduk

Yargıda Birlik Platformu, Van ve çevre illerde görev yapan hakim ve savcılarla bir araya geldi. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı, "Hedefimiz, tüm yurttaşlarımızın güven duyacağı, hiçbir tereddüt...

Google Haberlere Abone ol
Kanıcı: Yargıya olan güven kaybını durdurmak için kurulduk

Yargıda Birlik Platformu, Van ve çevre illerde görev yapan hakim ve savcılarla bir araya geldi. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı, "Hedefimiz, tüm yurttaşlarımızın güven duyacağı, hiçbir tereddüt duymadan kendisini adalete teslim edeceği bir yargı oluşturmaktır." dedi.

    Yargıda Birlik Platformu tarafından düzenlenen 'Van Buluşması' toplantısına katılan HSYK Genel Sekreter Yardımcısı ve Platform Sözcüsü Musa Kanıcı, yaptığı açıklamada, platformun, yargıya olan güven kaybını durdurmak ve sonrasında güveni yeniden tesis etmek amacıyla farklı görüş ve fikir zenginliğine sahip hakim ve savcıların bir araya gelmesiyle kurulduğunu söyledi.

    Hukukun üstünlüğünü hakim kılmak amacıyla yola çıkan platformun, Türkiye'nin birçok ilinde bu toplantıları devam ettireceğini vurgulayan Kanıcı, şöyle konuştu: "Amacımız yargı yönetiminin belirli bir grubun tekelinden alınarak liyakati esas alan, kimseyi ötekileştirmeyen yeni bir yargı yönetimi tesis etmek. Bu bağlamda hakim ve savcılarımızın görüşlerinin alınması için bir araya gelmesini, sonrasında ortaya çıkan sorun ve çözüm önerilerinin masaya yatırılmasını önemli addediyoruz. Platformumuz ilk toplantısını 19 Nisan'da Konya'da 296 hakim ve savcının katılımıyla gerçekleştirmiştir. Daha sonra İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Adana, Samsun ve Van'da hakim ve savcıların katılımıyla çeşitli toplantılar gerçekleştirildi. Hedefimiz tüm yurttaşlarımızın güven duyacağı, hiçbir tereddüt duymadan kendisini adaletine teslim edeceği bir yargı oluşturmaktır."

    Toplantıya Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, Adalet Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Taşkın, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Harun Kodalak, HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz, Yargıtay Tetkik Hakimi Erkan Özkaya ile Van ve çevre illerde görev yapan hakim ve savcılar katıldı. CİHAN

Yorumlar