Kanaltürk TV'nin Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda çekim yapması engellendi

Anadoluyu il il gezerek tanıtım programı yapan Kanaltürk televizyonunun sevilen programı 'Dolu Dolu Anadolu' ekibi çekim için geldikleri Kastamonu da Ilgaz Dağı Milli Parkı'na alınmadı.

Google Haberlere Abone ol
Kanaltürk TV'nin Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda çekim yapması engellendi

Anadoluyu il il gezerek tanıtım programı yapan Kanaltürk televizyonunun sevilen programı 'Dolu Dolu Anadolu' ekibi çekim için geldikleri Kastamonu da Ilgaz Dağı Milli Parkı'na alınmadı.
Mert Savaş’ın sunduğu Dolu Dolu Anadolu ekibi çekim için geldiği Kastamonu'da programladıkları gibi tanıtım için bir çok yerde çekim yapmasına karşın Ilgaz Milli Parkı'na alınmadıkları için çekim yapamadı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan program sunucusu Mert Savaş, “ Ilgaz çekimleri için kayak pistinin olduğu bölgeye gittik. Oteller bölgesine vardığımızda bizi çok iyi karşıladılar, gerekli ikramı ilgiyi gösterdiler. Biz tam çekime başladığımızda, bir görevli yanımıza geldi ve burada çekim yapamayacağımızı söyledi ve bizi müdire hanımın beklediğini belirtti. Biz de görevliyle gittik yarım saat bekledik, gelen giden olmadı. Daha sonra ben kanalı aradım, çekime izin vermediklerini belirttim ve çekim yapamayacağımızı söyledim. O sırada müdire hanım yanımızda belirdi ve çekim yapmayın dedi ve gitti. Biz çekimlerimizi Çankırı ili tarafında yaptık. Ayrıca, giderken kapıdaki bekçi Ilgaz Milli Parkı’nın ilk giriş tabelasını dahi çekim yapmanın yasak olduğunu söyledi.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz olaya sert tepki göstererek yaptığı yazılı açıklamada olayın kabul edilemez olduğunu ve özür dilenmesi gerektiğini belirtti. Başkan Yılmaz, “ Kanaltürk TV’de yayımlanan ve her bölümünde kentlerin tanıtımını yapan ‘Dolu Dolu Anadolu’ programının sunucusu Mert Savaş, ‘tanıtım için geldikleri Ilgaz Dağı’na alınmadıklarını’ Kanaltürk ekranlarından tüm Türkiye’ye duyurmuştur. Bu gelişmenin, tanıtıma daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte, özellikle Ilgaz-2 gibi bir projenin hayata geçmesine haftalar kala yaşanması üzüntü verici olmuştur. Bizlerin, Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Ilgaz-2 projesini bu programlar sayesinde daha etkili duyurması gerekirken, sadece tanıtıma katkı için Kastamonu’ya gelen ve tüm masrafları Kanaltürk tarafından karşılanan ekibi kapıdan çevirenlerin, bu ekibe ve Kastamonu’ya özür borçları vardır. Bu gelişme bir kez daha göstermiştir ki, tanıtım konusunda Kastamonu’nun daha profesyonel bir çalışmanın içerisine girme vakti çoktan gelmiş ve geçmiştir bile.” diye görüşlerini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar