Kanalizasyon çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Muratpaşa Mahallesi’nde yürütülen kanalizasyon çalışmaları sırasında doğalgaz borusu patladı. Palen Doğalgaz ekipleri, gaz sızıntısını keserek olası bir tehlikeyi...

Google Haberlere Abone ol
Kanalizasyon çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Muratpaşa Mahallesi’nde yürütülen kanalizasyon çalışmaları sırasında doğalgaz borusu patladı. Palen Doğalgaz ekipleri, gaz sızıntısını keserek olası bir tehlikeyi önledi.

ESKİ Genel Müdürlüğü kanalizasyon çalışması yaparken, kepçe yol üstünde asfalt taşını kaldırdığı esnada, doğalgaz borusunun üstüne düşen taş, borunun patlamasına neden oldu. Patlayan borudan fışkıran gaz vatandaşları etkiledi. Genizleri yakan gaz kokusu ile vatandaşlar korkulu anlar yaşadı.

Patlayan borudan gaz fışkırmaya başlayınca, Palen Doğalgaz ekipleri ana vanadan gazı kesti. Doğalgaz yetkililerinin olay yerine gelerek gazı keserek önlem almalarından bir süre sonra bölgeden yaya geçişine izin verilmeye başlandı. Patlayan borudan yayılan gaz korkuya neden oludu. Palen Doğalgaz Teknik yöneticisi Bekir Gül, bu konuda vatandaşları uyararak dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Gül, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESKİ Genel Müdürlüğü, yaptığı altyapı çalışması esnasında doğalgaz borusunu patlattı. Palen Doğalgaz şirketi olarak en kısa süre içerisinde vanayı kapatarak olaya müdahale ettik. Onarım çalışmaları başladı. Bu tür olaylarda vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını ve olay yerinden uzak durmasını istiyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar