Kanaat önderleri Güroymak’ta istişare toplantısı yaptı

Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) Yüksek İstişare Kurulu ikinci yüksek istişare toplantısını Bitlis’in Güroymak ilçesinde gerçekleştirdi.Güroymak Medresesi'nde yapılan ikinci yüksek istişare toplantısı Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla...

Google Haberlere Abone ol
Kanaat önderleri Güroymak’ta istişare toplantısı yaptı

Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) Yüksek İstişare Kurulu ikinci yüksek istişare toplantısını Bitlis’in Güroymak ilçesinde gerçekleştirdi.

Güroymak Medresesi'nde yapılan ikinci yüksek istişare toplantısı Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Bölgenin tüm illerinden gelen Yüksek İstişare Kurulu üyesi âlim, akademisyen ve kanaat önderleri istişare genelinde medreselerin müfredatı üzerinde müzakere ve istişarelerde bulundu. Toplantıda konuşan MEDAV Vakfı Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, ilk yüksek istişare toplantısının geçen yıl Nisan ayında Mardin’de gerçekleştiğini ifade ederek, vakıf tarafından şu ana kadar 2’i yüksek istişare olmak üzere toplamda 8 toplantı yapıldığını söyledi. Vakfın bir yıl içerisinde yüzlerce alim, müderris ve kanaat önderlerini bir araya getirmeyi başardığını anlatan Yakışık, medreselerin müfredatı üzerinde müzakere ve istişarelerde bulunmak için toplandıklarını kaydetti.

Divan Başkanı Prof . Dr. M. Halil Çiçek ise resmi kurumların İslam alimi yetiştirmekten uzak olduğunu ifade ederek, “Ümmete dini konularda rehberlik, edecek alimlerin, İslam tarihinde olageldiği gibi, ancak medreselerde yetiştirilebileceğini ancak medrese müfredatının da asrın imkanları ve şartlarına uygun şekilde yeniden düzenlemeye ve dinamizme ihtiyaç duyuluyor.” dedi.

Toplantıda Diyarbakır’da iki günlük bir çalıştay yapılması kararı alındı. Medav Vakfı ayrıca 9. toplantısını ise 11 Mayıs 3014 günü Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Şeyh Taceddin Medresesi'nde gerçekleştirileceğini duyurdu. CİHAN

Yorumlar