Kanaat önderi Hatem Bilge: Hocaefendi beddua değil, dua etti

Erzurum'un manevi kanaat önderlerinden Hatem Bilge Hocaefendi, Fethullah Gülen Hocaefendi ve hizmet hareketine yönelik karalama kampanyasını üzüntüyle takip ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kanaat önderi Hatem Bilge: Hocaefendi beddua değil, dua etti

Erzurum'un manevi kanaat önderlerinden Hatem Bilge Hocaefendi, Fethullah Gülen Hocaefendi ve hizmet hareketine yönelik karalama kampanyasını üzüntüyle takip ettiğini söyledi. Hatem Hocaefendi, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ömrünü ülkesine, milletine ve devletine vakfettiğini belirterek, "Böyle bir insandan devlete ve millete zarar gelir mi? Bazı odaklar Hocaefendi ile nur hareketiyle ve hükümetin arasını açmak istiyor. Hocaefendi beddua değil, dua etti" dedi.

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin arkadaşlarından Erzurum'da yaşayan Hatem Hocaefendi gündemi değerlendirdi. Hocaefendi'nin canını, ömrünü ülkesine, milletine ve dinine adadığını aktaran Hatem Hocaefendi, son günlerde yaşananların ise hizmet hareketini ve Hocaefendi'yi yıpratmaya yönelik olduğunu kaydetti. Yaklaşık 65 yıldır Hocaefendi'yi tanıdığını, yıllarca beraber okuduklarını; hizmet hareketinden ülkeye, insanlığa ve millete bir zararını görmediğine işaret eden Hatem Bilge Hocaefendi, "Fethullah Gülen Hocaefendi'nin çevresinde toplananların hangisinden dine, millete, ulemaya zarar gelmiş? Kim zarar görmüş bunlardan? 65 yıla yakın bir süredir Mehmet Kırkıncı ve Fethullah Gülen Hocaefendi ile beraberim. Çevrelerinde bulunan öğretim üyeleri, öğrenci yurtları, hangisinden devlete, millete muhalif hadiseyi kim işitti, kim duyabildi? Bütün bunlar Yahudi oyunu. Milleti birbirine düşürerek bu güruh ile Hocaefendi ve Nur cemaati ile hükümeti birbirine düşürüp bundan nasıl yararlanabilirizin planı. Bunlar doğal yerlerini biliyorlar ya da parayla veya perde arkasında sinsi hareketlerle bu işleri organize ediyor. 65 yıldır ben bunlarla beraberim Erzurum’da Kırkıncı Hoca, Hocaefendi, Ağrı’da Nusret Efendi, Norşinde Nurettin Efendi, Tillo’da Burhanettin Efendi bunların hangisinden bu millet, bu vatan zarar gördü? Bunların hangisinden İslam, devlet zarar gördü? Bunlar canlarını vakfetmişler. 60 yıldır Hocaefendi'nin başını yastığa koyduğu yok. Karnını doyurana kadar yediği görülmemiş. Boğazına sıcak yemek götürdüğü de yoktur. Allah Rızasını gözeterek mütevazi bir hayat yaşıyor." dedi.

'DERSHANELER SAYESİNDE ANALAR AĞLAMIYOR'

Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmak istenmesinin arka planının iyi araştırılmasının gerektiğine de değinen Hatem Hocaefendi, Güneydoğu'nun mütedeyyin halkının dershanelerin kapatılmasına karşı olduğuna dikkat çekti. 'Dershane ve yurtların kapatılmasını kimler istiyor ve kimler bugün seviniyor, araştırmak lazım' diyen Hatem Hocaefendi, şöyle konuştu: "Hangi kesim bunu istiyor? Güneydoğulu vatandaş, dershanelerin ve yurtların kapanmasını istemiyor. Allah razı olsun bu yurtları kuranlardan, evlatlarımız dağlardan, cinayetlerden, kadınlarımız- analarımızı ağlamaktan kurtardı. Bu kurumlar evlatlarımıza, vatan sevgisini, İslamiyeti ve namazı anlattı. Aileler, 'La İlahe İllallah'ın ötesinde namazdan niyazdan haberimiz yoktu, evlatlarımız sayesinde öğrendik' diyor. Kapalı kapılar ardında hazırlanan sinsi planlarla dershaneleri kapanma noktasına getirdiler."

'HOCAEFENDİ ÜLKESİNE, VATANA DUA EDİYOR'

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yaptığı duanın, hükümete veya isim verilerek bir şahsa edilen beddua olarak yansıtılmasının yanlış olduğuna dikkat çeken Hatem Hocaefendi, "Hocaefendi’nin bir duası oldu ortada şaiya oldu. Ne dedi Hocaefendi duada evvelini göster. Sen insansın. Allah huzurunda hesap vereceksin. Neye dua ediyor, Arapçalarını tercüme ettir. Ne istedi bu milleten. Şahıs yok, isim yok. Ne diyor Ya Rabb’i bu vatana ihanet eden, bu vatanın, milletin malını gasp eden, milleti birbirine düşüren, dine hücum eden, dindara hücum edene. Ben de diyorum Amin. Hocaefendi ne dedi. Hocaefendi Hakk’ın emrini söyledi. Doğru ol dedi. Hakk’ın kapısından ayrılma dedi. Resulü Ekrem’in kapısından ayrılma dedi. Hocaefendi kargış (beddua) etmiyor. Yalan söylüyorlar. Hocaefendi ülkesine, vatana dua ediyor. Hocaefendi dünyaya dinini ve ülkesini tanıttı. Allah ondan ve hizmet edenlerden ebediyyen razı olsun." dedi.

'HOCAEFENDİ DÜNYAYI TALAK-I SALASE EYLEDİ'

Hocaefendi'nin dünya malında ve makamlarında gözünün bulunmadığını kendisini dinine ve milletine adadığının altını çizen Hatem Hocaefendi, "Hocaefendinin bugün kaç parası var acaba. Beş para bulamazsın. Canım çıksın kardeşlerinin hepsi de aynı şekilde. İstese hepsine 10’ar 20’şer kat ev yaptırır. Ama istemiyor Hocaefendi. Bu dünyadan elini çekerek; 'Rabb’im, melekler şahit olsun ben bütün dünyayı talak-ı salase ile dünyayı talakladım' dedi. Ve bugün de bir tane çöpü yoktur. Kardeşleri de aynı yolda gidiyor. Kirada oturuyorlar. Orada burda oturup, çalışıp kazanıyorlar. Din için canını feda etmiş, dindar için canını feda etmiş Hz. Kur’an-ın yolunda süluk eden Hz. Muhammed’in (sav) sünnetini icra eden zatlara getirip nifakı, çamuru atmak pek yakışıksız, İslama ve insana yakışmıyor." açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar