Kan davası barış yemeği ile son buldu

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Karahüyük Mahallesi’nde Aktaş ve Beştepe aileleri arasında 2011 yılında başlayan ve her iki aileden birer kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası, yenilen barış yemeği ile son buldu.

Google Haberlere Abone ol
Kan davası barış yemeği ile son buldu

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Karahüyük Mahallesi’nde Aktaş ve Beştepe aileleri arasında 2011 yılında başlayan ve her iki aileden birer kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası, yenilen barış yemeği ile son buldu.

Aktaş ve Beştepe ailelerinin barıştırılması için organize edilen yemeğe Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, İlçe Komutan Vekili Yüzbaşı Kıvanç Sağlam, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, daire amirleri, muhtarlar, Karahüyüklüler ve çevre köylerden gelen vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Muhammed Gevher’in yaptığı duanın ardından başlayan programın ilk konuşmasını ise Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe yaptı.

Vali Kocatepe şunları söyledi: “Böyle bir ulvi görevi ifa etmek üzere sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum. Sizler bu güzel Elbistanımızın güzel bir köyünde yaşıyorsunuz. Ülkemiz de her geçen gün güçleniyor ve güzelleşiyor. Bu güzellikleri ancak birlik ve beraberlikle değerlendirebiliriz. Bu kadar parlak istikbalin içinde biz Karahüyük köyünde dünyayı kendimize zindan etmişiz. İnsan hatasız olmaz. Elbette fert hata yapacaktır. Beşer şaşar misali. Ama büyüklük kötülük yapanı affetmektir. İyiliğe iyilikle cevap vermek her kişi; kötülüğe iyilikle karşılık vermek ise er kişinin karıdır. Bu dünyayı cennet gibi yaşamak varken birbirimize kin besleyerek zindana çevirmek bize yakışan bir şey değil. Kardeş olalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım geleceğe bakalım. Geçmişi bir kenara bırakalım. Hepimiz kardeşiz. Kardeşler arasında düşmanlık olmaz. Benim istirhamım bu güzel kararını, erdemli kararınızı devam ettirin. Karahüyük köyümüz cennet olsun. Herkes bir birbirine kardeşlik göstersin ve bundan sonraki ömrümüzü bu şekilde yaşayalım. Hepinize hayırlı uğurlu olsun.”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise Karahüyük’te yeniden bir kardeşlik anlaşması imzalanması gerektiğine vurgu yaptı. Ünal, barışı sağlayan Aktaş ve Beşteye ailelerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından her iki ailenin büyükleri, protokol üyeleri önünde birbirlerine sarılarak barışı sağladı. CİHAN

Yorumlar