'Kan bağışı yapacak Kimse Yok Mu'

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, 'Kan Bağışı Yapacak Kimse Yok Mu' kampanyası başlatıyor. Kampanyayla bölge kan verme rekorunun geçilmesi hedefleniyor.Samsun'da ve dünyanın 103 ülkesinde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan...

Google Haberlere Abone ol
'Kan bağışı yapacak Kimse Yok Mu'

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, 'Kan Bağışı Yapacak Kimse Yok Mu' kampanyası başlatıyor. Kampanyayla bölge kan verme rekorunun geçilmesi hedefleniyor.

Samsun'da ve dünyanın 103 ülkesinde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu Derneği'nin, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi ile birlikte düzenlediği kampanya 08-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Kan vererek hayat kurtarmanın önemine dikkati çeken Kimse Yok Mu, kampanyayla yeni bir rekora imza atmayı hedefliyor.

KAMPANYA PERŞEMBE BAŞLIYOR

Kimse Yok mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, derneğin Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi ile birlikte her yıl düzenlediği kan bağışı kampanyasıyla ilgili açıklama yaptı. Baş, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen kampanyayla gönüllülerde kan verme bilinci oluşturmak ve kan bağışı yaparak bir kişinin hayatını kurtarmasına vesile olmasını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "08 Mayıs 2014 tarihinde Türk Kızılay'ının Kurtuluş Yolu üzerinde (Yabancılar Pazarı önü) kurduğu bağış otobüsünde kampanyamızı başlatacağız. Tüm gönüllülerimizi ve kan bağışı yapacak vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz" dedi.

REKOR KIRILMASI HEDEFLENİYOR

Kampanyanın ilk yılında Kızılay'ın Karadeniz Bölgesi'nde bir sivil toplum kuruluşuyla yapılan kampanyada en fazla kan alımı yapılarak rekor kırıldığına dikkati çeken Mustafa Baş, "Geçtiğimiz yıl bu rekorumuzu tazeledik. İnşallah bu yıl bu rekoru da geçmeyi hedefliyoruz. Gönüllülerimiz ve yönetim kurulumuz kampanyayla ilgili ciddi bir çalışma yaptı. İnşallah kan almaya başladığımız ilk günden itibaren hedefimiz olan rekoru kırmak için biraz daha yaklaşacağız" dedi.

Mustafa Baş, kampanyayı düzenlemek için kendilerine verdiği destekten dolayı Türk Kızılayı Samsun Şubesi ve Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi yöneticilerine teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar