Kan bağışı rekortmeni vali yardımcısına Kızılay'dan plaket ödülü

Sivas’ta Kızılay’a en çok bağış yapan gönüllüler plaket ve madalya ile ödüllendirildi. Törende 47 kez bağış yaparak herkese örnek olan Vali Yardımcısı Mustafa Aydın da ödüle layık görüldü. Büyük Otel’de düzenlenen törende...

Google Haberlere Abone ol
Kan bağışı rekortmeni vali yardımcısına Kızılay'dan plaket ödülü

Sivas’ta Kızılay’a en çok bağış yapan gönüllüler plaket ve madalya ile ödüllendirildi. Törende 47 kez bağış yaparak herkese örnek olan Vali Yardımcısı Mustafa Aydın da ödüle layık görüldü.

Büyük Otel’de düzenlenen törende konuşan Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar, kurumun kan hizmeti vermek ve ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak için 16 bölge kan merkezi ve 63 kan bağışı merkeziyle güvenli kan temin programını başarıyla sürdürdüğüne işaret etti.

Kan hizmetlerinde yapılan faaliyetlerin sadece gönüllü kan bağışçıları ile anlam kazandığını söyleyen Sarılar, “Şuan il merkezi ve ilçelerde bulunan bütün hastanelerin kan ihtiyacı Kızılay Kan Merkezimiz tarafından karşılanmakta ve bunun için herhangi bir maddi karşılık gözetilmemektedir. Kızılay halkımızdan aldığı desteği yine halkımız için kullanmaktadır.” ifadesini kullandı.

Törende 45 ve üzeri kan bağışı yapanlara plaket, 35 ve üzeri bağış yapanlara altın, 25 ve üzeri bağış yapanlara gümüş, 10 ve üzeri bağış yapanlar ise bronz madalya ile ödüllendirildi. 47 kez bağış yapan Vali Yardımcısı Mustafa Aydın’a plaketini Vali Alim Barut verdi. Törende 6 plaket, 3 altın, 9 gümüş ve 150 bronz madalya kan bağışçılarına takdim edildi. Vali Alim Barut ve il protokolüne Kızılay’a yaptıkları katkılardan dolayı Şube Başkanı Mustafa Sarılar tarafından plaket verildi.

Törene Vali Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Baro Başkanı Muharrem Eliş, İç Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Adem Tatar, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli ile diğer yetkililer katıldı.

CİHAN

Yorumlar