Kan bağışı kampanyasına doktorlardan destek

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi ve Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği 'Kan Bağışı Yapacak Kimse Yok Mu' kampanyasına doktorlarda destek verdi.Merkezi Samsun'da bulunan Sağlıklı Yaşamı Destekleme...

Google Haberlere Abone ol
Kan bağışı kampanyasına doktorlardan destek

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi ve Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği 'Kan Bağışı Yapacak Kimse Yok Mu' kampanyasına doktorlarda destek verdi.

Merkezi Samsun'da bulunan Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (SAYMER) üyesi doktorlar, kampanyaya kanları ile destek verdi. “Kimse Yok Mu ve SAYMER Başkanı Uzm. Dr. Metin Güzelcik, yaptığı açıklamada “Kan Acil değil Sürekli bir ihtiyaçtır. Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Bu durma en çok biz doktorlar şahit oluyoruz. Bir kişinin kan bulunamadığı için hayatını kaybetmesi aileyi olduğu kadar biz doktorları da derinden üzüyor. Bu sebeple böylesine anlamlı bir kampanyada bu kez yaptığımız ameliyat ve tedavilerin yanı sıra örnek olması açısından bağışta bulunarak ‘kan’ımızla da hayat vermek istedik. Tüm vatandaşlarımızı ve meslektaşlarımızı bu güzel kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Kampanyanın 11 Mayıs tarihine kadar süreceğini ve 18 yaşından büyük sağlıklı her bireyin kan verebileceğini hatırlatan Kimse Yok mu Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay ise ilk gün beklenenin üzerinde katılım olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Düzenledikleri kampanyanın en anlamlı desteğin hastaların iyileşmesine aracık eden doktorlardan gelmesinin kendilerini daha da mutlu ettiğini belirten Başbaş, “Gece gündüz demeden büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek hastalara umut olan doktorlar bu kezde bağışladıkları kanlarıyla ihtiyaç duyulan hastalara hayat verecekler.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar