Kamyoncuların eylemi üçüncü köprü yolundaki çalışmaları durdurdu

İstanbul'da üçüncü boğaz köprüsü bağlantı yolunda çalışan kamyoncu ve makineciler, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle şantiye yollarını kapatarak çalışmaları durdurdu. Habipler bağlantı yolundaki şantiye sahasının giriş ve...

Google Haberlere Abone ol
Kamyoncuların eylemi üçüncü köprü yolundaki çalışmaları durdurdu

İstanbul'da üçüncü boğaz köprüsü bağlantı yolunda çalışan kamyoncu ve makineciler, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle şantiye yollarını kapatarak çalışmaları durdurdu. Habipler bağlantı yolundaki şantiye sahasının giriş ve çıkışlarını toprak ve dozerlerle kapatılan alacaklılar, paraları ödenmeden bölgedeki çalışmalara izin vermeyeceklerini söyledi.

Üçüncü köprü Habipler bağlantı yolunda, Şubat ayından beri çalışmakta olan kamyoncu ve makineciler, paralarının ödenmediği gerekçesiyle şantiyedeki çalışmaları durdurdu. Şantiye girişlerine iş makineleriyle toprak yığan alacaklılar, şantiye yolunu kapattı.

Toplamda 1 milyon lira alacakları olduğunu, ödenmedikçe de yolu açmayacaklarını belirten işçiler, "Yarın mübarek gün. Herkes alışverişini yapacak, maalesef şu an bir muhatabımız yok paramızı almak için. 4 ay kim buna dayanabilir? Maaş veriyorsun, yemek yiyorsun, araban arıza yapıyor... Kim bunu ödüyor? Avrupa Birliği'ne böyle mi giriyoruz biz?" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

2015'TE SÖZ VERİLDİ BÖYLE GİDERSE 2016'DA DA BİTMEZ

İşçilerin görüşleri şöyle:

Rasim Doğan, "Biz, ikinci aydan beri burada çalışıyoruz. İki ay çalıştık. Üçüncü aya girdik paramız ödenmedi, biz de işi durdurduk. İki aydan beri de mağduruz. Ana firma taşerona para ödemiyor. Taşeron da bize ödeyemiyor. Ve biz devamlı gittik geldik iki ay, bugün yarın bugün yarın... İki ayı geçince biz de yolları kapattık. Ana firmada falan hiçbir muhatap bulamıyoruz şu an. Sayın Başbakanımıza söz verdi bunlar, 2015'in sonunda biz burayı teslim edeceğiz diye. Maalesef bu şekilde giderse 2016'da da teslim edemeyecekler. Çünkü burada 100 kişi, 150 kişi bunların arkasındaki insanları da düşünün. Yarın mübarek gün. Herkes alışverişini yapacak, maalesef şu an bir muhatabımız yok paramızı almak için. Bu şantiyede kamyoncu, makineci, yemekçi, işçi, güvenlik, şoför, operatör ana firmadan muhatap bekliyoruz. Bize söz versin ki 'şu gün biz sizin paranızı ödeyeceğiz', biz de yolu açıp gideceğiz ama şu an hiç bir muhatap bulamadık. Biz öğleden beri buradayız, kimse gelmiyor ana firmadan."

Refik Boydaş, "Adamın cebinde 5 kuruş para yokken hiçbir şeyi yokken getirmiş işi ona vermiş. Senin benim onun hepsinin arabası, makinesi gelmiş burada çalışıyor. Kimse muhatabımız şimdi yok. Kimden istiyoruz, git diyor icraya, o diyor git taşerona. Taşerona geliyoruz taşeron bizden daha aç, bizden para istiyor. Ne bizde var ne onda. Muhatabımız kimse o gelsin. Biz onun için yolu kapattık. Bizim muhatabımız, bizim paramızı kim getirirse biz onu istiyoruz."

AVRUPA BİRLİĞİ'NE BÖYLE Mİ GİRİYORUZ BİZ?

Dursun Ayaz, "Bu işi alan müteahhit bütün kaç tane taşeron varsa şu anda hepsi iflas noktasında. İşi ucuz verdi, taşeronu garanti altına almadı. İşi vermiş müteahhite, "Sen taşerona parasını verdin mi vermedin mi?" sormuyor adama. Müteahhitin parasını ödüyor. Her 15 günde bu parayı ödüyor. Burada çalışan işçilerin hepsi 4 aydır para almamış, bunu niye sormuyor? Zaten adama da işi ucuz vermiş, onlar da iflas noktasında. Ya ne olacak bu millet? Herkes diyor güllük gülistanlık, başbakan diyor. Ne oldu? Yapan bunu devlet. Devlet dolandırıyor milleti. Buradaki herkesin arabası var, çantacı değil bu insanlar, hepsinin arabası var. Hepsinin cebini soyundur 100 lira para çıkmaz. 4 ay kim buna dayanabilir? Maaş veriyorsun, yemek yiyorsun, araban arıza yapıyor. Kim bunu ödüyor? Avrupa Birliği'ne böyle mi giriyoruz biz?" CİHAN

Yorumlar