Kamu kurumları AB'ye hazırlanıyor

Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne (AB) adaylık sürecinde Bursa’daki tüm kurum ve kuruluşları AB sürecine hazırlamak amacıyla yürütülen ‘Bursa AB Günleri’, ‘Ulaştırma müktesebatı ve yerel yönetimler’, ‘Sosyal politika ve istihdam faslı’ ve ‘AB eğitim ve kült.

Google Haberlere Abone ol
Kamu kurumları AB'ye hazırlanıyor

Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne (AB) adaylık sürecinde Bursa’daki tüm kurum ve kuruluşları AB sürecine hazırlamak amacıyla yürütülen ‘Bursa AB Günleri’, ‘Ulaştırma müktesebatı ve yerel yönetimler’, ‘Sosyal politika ve istihdam faslı’ ve ‘AB eğitim ve kültür faslı’ başlıklarından oluşan dördüncü eğitim programıyla devam etti.

AB Bakanlığı, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle geçtiğimiz yıl başlayan ‘Bursa AB Günleri’, ‘Proje hazırlama ve yönetim eğitimi’, ‘AB çevre müktesebatı ve yerel yönetimler’ ile ‘AB enerji müktesebatı ve yerel yönetimler’ eğitimlerinin ardından ‘Ulaştırma müktesebatı ve yerel yönetimler’, ‘Sosyal politika ve istihdam faslı’ ile ‘AB eğitim ve kültür faslı’ başlıklarıyla devam etti. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’ndaki eğitim programına, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanı Nalan Fidan, Bursa Kent Konseyi (BKK) Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve belediye personeli ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanı Nalan Fidan, AB Bakanlığı, Bursa Valiliği ve Büyükşehir arasında 2 yıllık protokol imzaladığını, başından beri çok verimli eğitimler düzenlendiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin ve Bursa Valiliği’nin AB konusunda aktif çalışmalar yaptığını belirten Fidan, düzenlenen eğitimlerin Bursa’ya katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Birçok konunun ele alınacağı toplam 19 eğitim programı verileceğini söyleyen Fidan, ulaşım, eğitim ve kültür fasıllarında ciddi hibe programlarının açıldığını hatırlattı.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise AB sürecini tabana yaymak açısından projeyi önemli bulduğunu belirtti. Bu kapsamda Türkiye’de devam eden ilk ve tek proje olduğunu anlatan Usta, çok sayıda hibe ve desteklerin açıklandığını, bunlardan faydalanılması durumunda şehre ciddi katkı sağlanacağını söyledi. Avrupa komisyonundan hibe kazandıklarını açıklayan Usta, Bursa’nın pazar payı oluşturacak yöresel ürünlerini tespit edip, 2 tanesini ticari ürün olarak ortaya çıkarmayı, diğerlerine de coğrafi işaret almayı hedeflediklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından AB Bakanlığı AB İşleri Uzmanı Yasin Kocabıyık, ‘Ulaştırma müktesebatı ve yerel yönetimler’; AB Bakanlığı AB İşleri Uzmanı ve Koordinatörü Demet Özkan Baltat, ‘Sosyal politika ve istihdam faslı’; AB Bakanlığı AB İşleri Uzmanı ve Koordinatörü Dr. Petek Karatekelioğlu da ‘AB eğitim ve kültür faslı’ konulu sunumlar yaptı. CİHAN

Yorumlar