'Kamu hizmetlerinin etkin olması için gelire ihtiyaç var'

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vergi haftası nedeniyle yaptığı değerlendirmede, “Kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için yeterli mali güce sahip olunması gerektiğini anlatan ve insanların kurallar ve düzen içerisinde yaşayabilmeleri için oluş.

Google Haberlere Abone ol
'Kamu hizmetlerinin etkin olması için gelire ihtiyaç var'

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vergi haftası nedeniyle yaptığı değerlendirmede, “Kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için yeterli mali güce sahip olunması gerektiğini anlatan ve insanların kurallar ve düzen içerisinde yaşayabilmeleri için oluşturulan devlet kavramının hizmet üretip, ortak giderlerinin karşılanması için gelire ihtiyaç vardır” dedi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Vergi Dairesi Başkanı ve Müdürlerini kabulünde, Türkiye’nin daha güçlü hale gelebilmesi için haftanın çok daha etkin bir şekilde kutlanması gerektiğinin önemine işaret etti. 24 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında kutlanacak 25. Vergi Haftası etkinlikleri başladı. Haftanın başlaması dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ile Vergi Dairesi Müdürleri daha sonra Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.

Vali Düzgün, kendisine çiçek sunan Vergi Dairesi yöneticilerinin Vergi Haftası’nı kutladı. Vergi Haftası’nın aslında sadece Maliye Teşkilatı’nın bir haftası olmadığını ve tüm milleti ilgilendirdiğini belirten Vali Düzgün, bu düşünceyle Türk Milleti’nin Vergi Haftası’nı kutladığını söyledi. Kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için yeterli mali güce sahip olunması gerektiğini anlatan ve insanların kurallar ve düzen içerisinde yaşayabilmeleri için oluşturulan devlet kavramının hizmet üretip, ortak giderlerinin karşılanması için gelire ihtiyaç duyduğunu dile getiren Vali Düzgün, şöyle devam etti; “Devletin gelirleri arasında da en büyük payı vergiler oluşturuyor. Bu nedenle gönüllü vergi ödemenin bir alışkanlık haline getirilmesi, vatandaşlarımızda da bu konuda bilinç oluşturulması amacıyla Vergi Haftası etkinliklerinin çok daha iyi gerçekleştirilmesi gerekiyor. Gelecek nesillerimizin daha sağlıklı ve güzel bir Türkiye’de yaşatılması için gerekli verginin toplanması son derece önemli. Vergi toplamada adaletin sağlanması ve toplanılan vergilerin de kamu hizmetlerinde kullanıldığının vatandaşlarımıza ve mükelleflerimize anlatılması gerekir. Kayseri, vergi vermenin ötesinde mükelleflerin yaptığı hayırseverlilikle de Türkiye’nin önde gelen illerin başında yer alıyor. Türkiye’nin daha güçlü hale gelebilmesi için Vergi Haftası’nın daha etkin bir şekilde kutlanması son derece önem taşıyor.”

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök de, toplumumuzda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının bütün kesimlere kazandırılması amacıyla kutlanan Vergi Haftası’nın ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

Vergide eğitim seferberliği kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucu belirlenen okulların ziyaret edilerek verginin önemi ile ilgili konferanslar verilerek vergi bilincinin arttırılmasını hedeflediklerini kaydeden Özkök, “Ayrıca, halkın yoğun ilgi gösterdiği alışveriş merkezlerinde oluşturduğumuz standlarda görevli personelimizce, kamuoyunda vergi bilincinin oluşması ve gelir vergisi beyan döneminde mükelleflerin soruları ile ilgili olarak bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri verilecektir” dedi.

Hafta etkinlikleri kapsamında vergisini zamanında ödeyen, kazancını doğru beyan eden mükelleflerin işyerlerinde ziyaret edilerek hediyeler takdim edileceğini dile getiren Özkök, çalışanların performans ve motivasyonlarını yüksetmek için de bazı sosyal etkinlikler gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar