Kamu Hastaneler Birliği Güney Sekreterliği’ne kalite belgesi

Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği, Türkiye Kamu Hastaneleri birlikleri arasında ilk kez TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi almaya hak kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Kamu Hastaneler Birliği Güney Sekreterliği’ne kalite belgesi

Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği, Türkiye Kamu Hastaneleri birlikleri arasında ilk kez TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi almaya hak kazandı. İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen törende, bu belgeyi Türkiye’de ilk defa kazanan sekreterlik olduklarını belirten Güney Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, “Güler yüzlü hizmet anlayışıyla yaptığımız çalışmaları, kalite belgesiyle taçlandırdık." dedi.

Prof. Dr. Özkan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Hizmetiniz her zaman kimsesizlerin kimsesi olmalıdır. Ben bir yıl önce bu hastaneye başhekim olarak atanmıştım. Yaptığım ilk toplantıda mesai arkadaşlarıma, güler yüzlü bir hastane istediğimi söyledim. Ne kadar iyi sistem kurarsanız kurun, o sistemi mutlaka ölçüp değerlendirmeniz ve değerlendirmelerinize göre de iyileştirmeler yapmanız lazım. Bununla birlikte mutlaka günceli de yakalamanız gerekir. Genel sekreterlik olarak bir çalışma yapalım ve Türkiye’de ilk olsun dedik. Bir enstitü bizi denetlesin ve eksiklerimizi anlatsın istedik. Hakediyorsak bu belgeyi bize versinler diye çalışma başlattık. Enstitü, bizden habersiz değerlendirmelerde bulundu. Yapılan bu değerlendirmelerden sonra bizim bu belgeyi almaya hak kazandığımızı söylediler. Umarım bu belge, diğer sekreterliklere örnek olur ve standartlar yükselir. Hiçbir şey kolay olmuyor, belli bir gayretin sonunda gerçekleşiyor. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.”

Belgelendirme Merkezi Başkanı Doğan Yazan ise ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesinin uygulanmasının önemini vurgulayarak, “Hastanelerimizin çatı kuruluşu olan Güney Sekreterliği’ne bu belgeyi verdiğimiz için heyecanlıyım. Son yıllarda özellikle insana hizmet veren kuruluşlarda, bu belgeyi almak için büyük bir gayret var. ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesinin zorlama olmadan, kurum yöneticileri tarafından alınmak istenmesi çok önemlidir. Zorlamadan hizmeti iyileştirmek istemek, çok başarılı bir davranış. Belgeyi duvara asmak değil, onu uygulamak önemlidir. Belgeyi verdikten sonra da yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Kalite yolunda artık birlikte yürüyeceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar