Kamu Binasına Asılan Pankarta Tepki

CHP'li Özcan'dan, kamu binasına asılan Başbakan pankartına tepki

Google Haberlere Abone ol
Kamu Binasına Asılan Pankarta Tepki

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AK Parti Bolu İl Başkanlığı'nın, İl Özel İdaresi'ne ait kullanıma kapanan sinema binasının dış cephesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı pankart asmasına tepki gösterdi. Tanju Özcan siyasi partilerin kamu binalarına siyasi içerikli pankart asamayacağını belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu kararları bağlayıcıysa eğer, bu pankart buradan inecek" dedi. Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise, yazılı başvuruda bulunulması halinde, mevzuattaki duruma bakarak işlem yapacaklarını söyledi.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı Hükümet Meydanı'nda bulunan Bolu İl Özel İdaresi'ne ait kullanıma kapanan sinema binasının dış cephesine Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu, 'Tarihi yeniden yazarken, oyunları bir bir bozarken, dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı, üzerinde Türk Bayrağı ve AK Parti'nin amblemi de olan pankart astı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Valiliği'nin karşısındaki İl Özel İdaresi'ne ait binaya pankartın asılmasına tepki gösterdi.

'HUKUKA AYKIRI'

Yüksek Seçim Kurulu kararlarına göre bu tür pankartların asılmasının hukuka aykırı olduğunu belirten Tanju Özcan şunları söyledi:

"Hukuken bu yanlış. Yüksek Seçim Kurulu kararlarına göre böyle bir pankartı asamazsınız. Burası bir kamu binası ve İl Özel İdaresi'ne ait olan kamu binası. Siz bu binayı babanızın malı gibi kullanamazsınız. Hiçbir siyasi parti kamu binalarına böyle bir pankart asamaz. Ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, tek parti olması sebebiyle valinin makam odasının tam karşısına astılar bunu. Vali beyin bunu görmeme ihtimali yok. İlin mülki idare amiri, devletin valisi gibi davranmadığı için buna müdahale etmiyor. Eğer Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletiyse bu pankart buradan inecek. Yüksek Seçim Kurulu kararları bağlayıcıysa eğer bu pankart buradan inecek."

'DİKTATÖRLÜK ANLAYIŞI'

Başbakan Erdoğan'ın her yere fotoğrafının asılmasını diktatörlük anlayışı olarak nitelendiren Özcan, şöyle konuştu:

"Artık Başbakanın her yerde o kadar çok fotoğrafı var ki. Demokrasiyle yönetilen ülkelerdeki dünya liderlerine bakın o kadar çok afiş ve resim olmaz. Ancak diktatörler yapar bunu. İşte klasik bir diktatör anlayışı. Her yere kendi resmini asacak. Yandaşları o diktatörün resmini her yere asacaklar. Topluma biz güçlüyüz diye korku vermek istiyorlar. Her yerde gözümüz kulağımız var mesajı bunlar."

VALİYE ŞİKAYETTE BULUNDUK

Özcan, pankartın asılmasına izin verilmesi nedeniyle Bolu Valiliği'ni de eleştirerek şöyle devam etti:

"Otobüs durağına bir adayın tanıtım broşürünü yapıştırsanız, size seçim kanununa muhalefetten para cezası geliyor. Ama burada Bolu halkının gözünün içine soka soka, valinin gözünün içine soka soka işte bu pankartı asıyorlar. Valiye şikayette bulunduk. Şu an son 20 güne kadar bu tür konularda ilin mülki idare amiri yetkilidir. 'Biz araştıralım' diyor. Neyi araştıracak bilmiyorum. Bu mantıkla giderse eğer yarın valilik binalarına da asacaklar. Ayıp bir şey."

DİLEKÇE VERSİNLER

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise dilekçe ile başvurulmasını isteyerek, "Dilekçe verecekler, mevzuattaki durumuna bakacağız ona göre işlem yapacağız. Devletin resmi dili yazıdır. 'Bize dilekçe verin, bakalım' dedik. Bize dilekçe verilecek ve biz de mevzuattaki durumuna bakıp sakıncalı ise kaldırtacağız" dedi.

Yorumlar