Kampüs Haber, bilim haberciliği vizyonunu geliştiriyor

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kampüs Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nükhet Doç. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, Kampüs Haber ile bilim haberciliği vizyonunu geliştireceklerini söyledi.Çukurova Üniversite’nin...

Google Haberlere Abone ol
Kampüs Haber, bilim haberciliği vizyonunu geliştiriyor

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kampüs Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nükhet Doç. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, Kampüs Haber ile bilim haberciliği vizyonunu geliştireceklerini söyledi.

Çukurova Üniversite’nin kurumsal iletişim gazetesi Kampüs Haber’in yayın hayatına başlamasının 1. yılını törenle kutlandı. Fakültenin toplantı salonundaki törende konuşan Doç. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, Kampüs Haber’in üniversitenin iç ve dış paydaşları arasındaki iletişimi sağlayan araçlardan biri olduğunu söyleyerek, gazetenin sadece kurumla ilgili haberlerle değil geniş bir perspektifle sunulduğunu vurguladı. Genel çalışmalar faaliyetler dışında bilim haberciliğine de yöneldiğinin altını çizen Doç. Dr. Ergeç, Üniversitemizin iç ve dış paydaşları arasındaki iletişimi sağlayan araçlardan biri olan gazetemiz, sadece kurumla ilgili haberlerle donatılmadı, geniş bir perspektifle sunuluyor. Üniversitemizdeki genel çalışmalar ve faaliyetler dışında, bilim haberciliğine de yöneldi. Bilimsel çalışma ve üniversitemizin bilime yaptığı katkıları halkla paylaşımını sağladı ve sağlayacak. Bilim gazetecisi, bilimle halkı buluşturan, en önemli köprülerden birisidir. Kampüs Haber, bilim haberciliği vizyonunu geliştirerek artıracak ve kurumumuzdaki bilimsel çalışmaları, projeleri sayfasına taşıyacak.” Dedi.

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nafiz Bozdemir ise, Kampüs Haber’in bilim haberciliği konusunda öncülük yaptığını anlatarak, “Genel habercilik noktasında da üniversitemiz içerisindeki yapılan çalışmaları, faaliyetleri tüm paydaşlarımızla paylaşabilme şansına sahibiz. Rektörlüğümüzün ve yatırım bakanlığının desteği ile eylülün sonu veya ekimin başında çok önemli bir stüdyoya sahip olacağız. Fakülte binamızın dışında stüdyo binamızla da bu uygulamalarımızı hem mekân anlamında hem altyapı anlamında son derece güçlü, uygun şartlarda sunabilme imkânına sahip olacağız. Bizden mezun olacak öğrencilerimiz böyle bir ortamda uygun eğitimi, hocaların desteği ve yönlendirmesi ve yol göstericiliğiyle alacakları için de mutlu olacaklar ve meslek yaşantılarında daha başarılı olacaklardır.” İfadelerini kullandı.

Rektör Mustafa Kibar, Kampüs Haber’in, Çukurova Üniversitesi’nin kurumsal kimliğini güçlendirmek, gerek kurum içi gerekse kurum dışı hedef kitleler arasındaki bilgi akışını sağlamak ve üniversite kimliğinin düzeyine göre uygun biçimde hedef kitleye ulaşabilmek amacıyla yayın hayatını başladığını belirtti. Gazetenin İletişim Fakültesi Masaüstü Yayıncılık Uygulama Birimi tarafından 15 günlük periyotlarla hazırlanıp dağıtımının yapıldığını vurgulayan Rektör Kibar, “Konusal bir sosyal sorumlulukla tamamıyla gönülüllük esasına dayalı olarak İletişim Fakültesi’nin Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğretim üyesi ve öğretim elemanlarının gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu gazete, her sayısında yaklaşık 2 bin okuyucuya ulaşmaktadır. Üniversitemizin marka kimliğini güçlendiren Kampüs Haber, önemli bir işlevi yerine getirmektedir.” Diye konuştu.

Törende pasta kesildikten sonra İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergün Yolcu tarafından 'Üniversitelerde Kurumsal Kimlik ve Gazete Yayıncılığı' konusunda bir sunum yapıldı. CİHAN

Yorumlar