Kamil Saka, 6 belediyeyi devraldı

CHP’den Edremit Belediye Başkanı seçilen Kamil Saka, görevine resmen başladı. 6 dönem kapatılan Güre Belediyesi’nin başkanlığını yapan Kamil Saka, 7.

Google Haberlere Abone ol
Kamil Saka, 6 belediyeyi devraldı

CHP’den Edremit Belediye Başkanı seçilen Kamil Saka, görevine resmen başladı. 6 dönem kapatılan Güre Belediyesi’nin başkanlığını yapan Kamil Saka, 7. kez katıldığı seçim sonucu Edremit Belediyesi ve kapatılan 5 belde belediyesi ile birlikte toplam 6 belediyeyi devralmış oldu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ilk olarak kapatılan Kadıköy, Zeytinli, Akçay, Altınoluk ve Güre belediyelerini ziyaret ederek görevi devraldı. Görevi sona eren belediye başkanlarına teşekkür plaketi veren Başkan Saka, 6 dönem görev yaptığı Güre beldesinde coşku ile karşılandı. Davul zurna ile karşılanan Saka için Güreliler tarafından dana kurban edildi.

Ardından, Edremit Belediyesi’ne geçen Saka, kalabalık bir grup tarafından karşıladı. Edremit Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin folklor gösterisinden sonra Edremit Mahkeme Camii İmamı Halil Kurtoğlu tarafından dua okundu. Kısa bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Öncelikle beni bu göreve layık gören tüm Edremitli hemşehrilerime çok teşekkür ederim. Sizlere bir tek şey için söz veriyorum; bu kapıdan içeriye yalan ve talan girmeyecek. Bu kapıdan içeri halk ve halk girecek. Artık siyasi kimliğimizi bir kenara bırakıp, tüm Edremitlilerin Belediye başkanı olarak Pazartesi gününden itibaren hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacağız.” dedi.

Başkanlık makamında Belediye Başkan Vekili Engin Sağdıç tarafından çiçekle karşılanan Başkan Saka, Edremit Belediyesi’nde bugüne kadar görev yapan tüm belediye başkanı ve çalışanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Görevi devreden başkan vekili Sağdıç’a plaket verdi.

Devir törenine CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Altınoluk Başkanı Hasan Özpolat, Tariş Zeytin Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, çok sayıda mahalle muhtarı, dernek, oda başkanları ve 3 bin civarında vatandaş katıldı.
CİHAN

Yorumlar