Kamalak: Yolsuzluk ve rüşvet skandalları ülkeyi sardı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hükümette bakanların ve Başbakan'ın işlerinin, güçlerinin kavga olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: Yolsuzluk ve rüşvet skandalları ülkeyi sardı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hükümette bakanların ve Başbakan'ın işlerinin, güçlerinin kavga olduğunu söyledi. Kamalak, “Yolsuzluk ve rüşvet skandalları devletin üst kademelerine tırmandı. Türkiye’de yolsuzluk iddiasından geçilmiyor.” dedi.

Mustafa Kamalak, Sivas’ta partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Kamalak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na ve Aşık Veysel’e Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Cumhuriyet Üniversitesi’nde 2 yıl boyunca dekanlık yaptığını ve Sivas’ın sorunlarını bildiğini kaydeden Kamalak, “Sivasımız sürekli göç veriyor. Son 10 yılda 155 bin Sivaslı gurbete gitmiş. Allah aşkına soruyorum, bizden sonra Sivas’a ne gibi hizmetler yapıldı. Bakanlar, Başbakanlar geliyor ne vaat ediyor. Hangi fabrikayı kuracaklarını söylediler. Bizden sonra gelenler adeta zihinlere 'rüşvet alan da veren de' düşüncesini yerleştirmeye çalıştılar.” şeklinde konuştu.

"RÜŞVET VE YOLSUZLUK AYYUKA ÇIKTI"

Kamalak, 2009-2014 yılları arasında bin 752 belediye başkanına yolsuzluk, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmak ve benzeri suçlardan soruşturma açıldığını aktaran Kamalak, “İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün TBMM’ye sunduğu rapor bu. Bunlar sadece soruşturmaya izin verilenler. Bunlardan 652’si iktidar belediyeleri yani AK Parti’ye. Eğer yolsuzluğa, hırsızlığa, talana mani olmak istiyorsak işin gereğini yapmamız lazım.” diye konuştu.

"TÜRKİYE YOLSUZLUK İDDİASINDAN GEÇİLMİYOR"

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası bazı bakanlar hakkında hazırlanan fezlekelerin Meclis gündemine geldiğini hatırlatan Genel Başkan Kamalak, “Bunlar da yetmezmiş gibi yolsuzluk ve rüşvet skandalları devletin üst kademelerine tırmandı. Türkiye yolsuzluk iddiasından geçilmiyor. Bir takım bakanların çocukları bu sebeple gözaltına alındı, tutuklandı, mahkemeye verildi. Bir kısım bakanlar hakkında aynı suçtan dolayı fezlekeler düzenlendi. TBMM’ye sevk edildi.” ifadesini kullandı.

"BİZ HALK İÇİN HAVUZ KURDUK, ONLARSA RÜŞVET HAVUZU KURMUŞ"

Bazı gazete ve TV'lerin, bir havuz kurularak iş adamlarından toplanan paralarla alındığı iddialarına da isim vermeden değinen Mustafa Kamalak, “Biz halkın alın terine sahip çıkmak için havuz sistemini kurmuştuk. Ama medyadan, gazetelerden öğreniyoruz ki başkaları da sömürü ve rüşvet havuzları kurmuş.” dedi.

"MİLLETİ BİRBİRİNE KIRDIRIYORLAR"

Başbakan'ın bir istiklal mücadelesinden bahsettiğini ancak milleti birbirine kırdırmakla meşgul olduğunun altını çizen Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, şöyle devam etti:

“Dış politikada hükümet bir şey yapıyor mu? Şu an Kırımlı Türkler ezilme noktasında, hükümetin bir projesi var mı, içeriye dönük projeleri var mı hayır, kavga, kavga, kavga. Bir istiklal mücadelesinden bahsediyorlar. Allah aşkına soruyorum, düşmanımız kim, kiminle savaşacağız? Kapılarında 55 yıldır hazır olda tuttukları Haçlılarla mı savaştıracaklar. Onlara gücü yetmez. Peki, kim düşman? Milleti birbirine mi kırdıracaksınız diye, ondan sonra diyorlar ki sakın Kamalak’ı konuşturmayın. Bu kadar olaylardan sonra şimdi çıkmışlar milleti birbirine düşürüyorlar. Allah aşkına soruyorum. 3 aydan bu yana paralel yapıdan başka bir şey duydunuz mu? Allah rahmet eylesin Erbakan Hocamız diyordu ki devlet yönetimi çoluk çocuk işi değildir. Şunu söylüyorlar; safmışız, görmemişiz, aldanmışız. Allah aşkına saflığın devlet yönetimindeki karşılığı basiretsizliktir. Böylesi basiretsiz bir kadroya Türkiye gibi bir ülke teslim edilebilir mi?”

"DİĞER PARTİLERDEN NE FARKI VAR?"

AK Parti’nin de diğer partilerden farkı olmadığını ifade eden Mustafa Kamalak, “Zinayı serbest bırakan, faizi meşru sayan, olmazsa olmaz diyen, domuzu kasaplık hayvan grubuna dahil eden bunlar değil mi? Ne fark var aralarında. Unutmayın, bir hayra vesile olan bir kimse o hayır devam ettiği müddetçe pay alır. Bir şerre ve kötülüğe vesile olan kimse de o şer kapısı açık olduğu müddetçe bir pay ayrılır. Unutmayın oy vermek onay vermek, tasdik etmektir. Zulme rıza zulümdür.” açıklamasında bulundu. Kamalak, Sivas merkez ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımının ardından Sivas’tan ayrıldı.



CİHAN

Yorumlar