Kamalak: Türkiye bölünmeye doğru gidiyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ak Parti’nin Yerel Yönetimler Seçim Beyannamesi'nde özerklik ile ilgili maddede yer alan bölümleri sert dille eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: Türkiye bölünmeye doğru gidiyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ak Parti’nin Yerel Yönetimler Seçim Beyannamesi'nde özerklik ile ilgili maddede yer alan bölümleri sert dille eleştirdi. Kamalak, “Türkiye bölünmeye doğru gidiyor.” dedi.

Mustafa Kamalak, partisinin Bolu İl Teşkilatı'nın düzenlediği aday tanıtım törenine katıldı. Kamalak, "2003 yılında Sayın Başbakanımızın imzasını taşıyan 2 kanun yayınlandı. İkiz yasalar diyoruz biz bunlara. Toplum bunlardan haberdar değil. 4867-68 olabilir. 1960 yılında batı bu yasaları dikte etmek istedi ama aradan geçen süre zarfında Türkiye gelen bütün hükümetlere rağmen bunu kabul etmemiştir. Ama ne yazık ki 2003 yılında ikiz yasalar kabul edildi. Bu yasalara göre bütün halklar kendi geleceklerini özgürce belirleme hakkına sahiptir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kabul ettiği bu kanuna göre hangi halklar kendi geleceğini özgürlüğünü belirleme hakkına sahip olacak? Her halde İngiltere'deki, ABD’deki halklar değil. Bir kanun hangi ülkede çıkıyorsa kendi ülkesinde geçerlidir. Türkiye bölünmeye doğru gidiyor. Bu beyannamenin temeli 10 yıl önce ikiz yasalarla atılmıştır. Bazı olayları görürsünüz sonunu da tahmin edersiniz ama söylemeye diliniz varmaz. Hastanede bir akrabanız ağır hasta olarak yatmaktadır. Sonunu az çok tahmin edersiniz ama söylemeye diliniz varmaz. Türkiye bakımından ne yazık ki söyleyemeyeceğimiz bir durumla karşı karşıyayız.” dedi.

Beyannamede yer alan 'Özerklik' kısmında “Yerel yönetimleri güçlendirmek için Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na tamamen uyulacak. Belediye başkanlarına geniş yetkiler verilecek” ifadelerinin yer aldığı belirtiliyor. CİHAN

Yorumlar