Kamalak: İstiklal mücadelesinden bahsediliyor, kiminle savaşacağız?

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Virüsten bahsediliyor, haşhaşilerden bahsediliyor, uluslar arası komplolardan, mili iradeye taarruzlardan, yeni bir istiklal mücadelesinden bahsediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: İstiklal mücadelesinden bahsediliyor, kiminle savaşacağız?

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Virüsten bahsediliyor, haşhaşilerden bahsediliyor, uluslar arası komplolardan, mili iradeye taarruzlardan, yeni bir istiklal mücadelesinden bahsediliyor. Allah aşkına sizlere soruyorum kiminle savaşacağız? Bize şunu söylediler; ‘Efendim sen cemaatten yana mısın?' Ben haktan hukuktan yanayım, akıl izandan yanayım, milletten yanayım. Severiz, sevmeyiz açık net söylüyorum, Fethullah hoca, devletin yapamadığını yapmıştır. 160 ülkede okulları var. Devletin kaç ülkede okulu var? Bırak okulu kaç ülkede büyükelçiliği var?" diye konuştu.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisi tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısı öncesi Balçova Termal Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kamalak, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Hizmet Hareketi'ne yönelik ‘virüs’, ‘haşhaşi’ gibi benzetmelerini eleştirdi. Kamalak, "Allah aşkına, sizlere soruyorum; kiminle savaşacağız? İstiklal mücadelesi, kurtuluş savaşının tarihimizdeki adıdır. Kime karşı savaşacağız? 55 yıldır kapısında hazır olda beklediğimiz, girmek için can attığımız Avrupa Birliği ile mi savaşacağız? Kim düşman? Yoksa içeride milletimi birbirine kırdıracağız? Bize şunu söylediler; ‘Efendim sen cemaatten yana mısın? Ben haktan hukuktan yanayım, akıl izandan yanayım, milletten yanayım. Ben hakkı söylemek mutlaka birinden yana olmak anlamına mı gelecek? Öbür taraftan, ‘sahte şeyh, sahte alim vs. vs.’ severiz sevmeyiz, açık net söylüyorum, Fethullah Hoca devletin yapamadığını yapmıştır. 160 ülkede okulları var. Devletin kaç ülkede okulu var? Yani düne kadar iyi olduğun, bağrına bastığın, ‘15 kat büyüttüm’ dediğin bir ekip, 17 Aralık’ta birtakım hırsızlığı yolsuzluğu ortaya çıkardı diye haşhaşi oldu öyle mi? Birine yakın olmak diğerine düşman olmamızı gerektirmez. Dışişleri Bakanlığımıza sorun, Türkiye’nin kaç ülkede devlet okulu var? Haşhaşi falan diyenlere diyorum ki, ya arkadaş beğen beğenme, dün övgüler yağdırıyordun. Ne olur Türkiye’deki şu Türkçe Olimpiyatları kapanış konuşmalarını bir izleyin. Göreceksiniz ki orada Fethullah Hoca göklere çıkarılmakta. Kim tarafından? Başbakan ve bakanları tarafından. Dün iyiydi bugün kötü. Neden? Hırsızlığı ortaya çıkardı. Ellerine sağlık. 160 ülkede, bazı ülkelerde birkaç tane okullar açmış. Beğenirsin beğenmezsin. Senin 160 ülkede okulun şöyle dursun büyükelçiliğin var mı? Yok.” diye konuştu.

"HÜKÜMET YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNİ ÖRTME DERDİNDE"

İnternete sansür olarak yorumlanan yasayla ilgili görüşlerini açıklayan Mustafa Kamalak, "Yanlış hesap Bağdat’tan geri döner demişler. Şimdi Bağdat’a gitmeye de lüzum yok. Kanaatimiz o dur ki, Cumhurbaşkanlığı’ndan geri döner. Oradan dönmezse Anayasa Mahkemesi’nden geri döner. Hükümet kanaatimce bir panik içindedir. Bir bakıma yolsuzlukların üzerini örtmekle kendisini mükellef görüyor. Cumhuriyetimiz 90 yaşında. Bu 90 yıllık sürede en büyük Müslüman katliamları hangi iktidar zamanında yapıldı? Irak’ta, Libya’da, Suriye’de kimin zamanında yapıldı? İkinci soru, 90 yıllık sürede en büyük yolsuzluk operasyonları hangi iktidar zamanında gerçekleşti?” diye sordu.

"MİT NE ZAMANDAN BERİ ULUSLAR ARASI YARDIM KURULUSU OLMUŞTUR?"

Hükümetin Suriye politikasının baştan sona yanlış olduğunu aktaran SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Son zamanlarda bildiğiniz gibi Suriye’ye MİT yönetiminde TIR’larla insani yardım yapılmaktadır, tırnak içinde söylüyorum. Türkiye’nin insani yardım kuruluşu nedir diye sorsalar cevabınız Kızılay olur. MİT ne zamandan beri uluslar arası yardım kurulusu olmuştur? O yardım yarın Türkiye’nin başını ağrıtacaktır. Hayır insani yardımsa neden denetimden kaçıyorsun?" dedi.
CİHAN

Yorumlar