Kamalak: İslamsız saadet olmaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yayımladığı Regaip Kandili mesajında İslamsız saadet olmayacağına vurgu yaptı. Kamalak, mesajında, huzur ve barış dolu bir dünyanın ancak İslam’ın evrensel prensipleriyle mümkün olacağını...

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: İslamsız saadet olmaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yayımladığı Regaip Kandili mesajında İslamsız saadet olmayacağına vurgu yaptı.

Kamalak, mesajında, huzur ve barış dolu bir dünyanın ancak İslam’ın evrensel prensipleriyle mümkün olacağını vurgulayarak, "İslamsız saadet olmaz. zulmün yerine adaletin, nefretin yerini sevginin, sömürünün yerini kardeşliğin, çatışmanın yerini dayanışmanın hakim olduğu bir dünya ancak İslam ile mümkündür." dedi.

Son günlerde, toplumu sarsan çocuk istismarı ve akıl almaz çocuk cinayetlerinin temelinde ahlaki ve manevi tahribatın olduğunu belirten Mustafa Kamalak, reyting uğruna ahlaksızlığı, gayrimeşru ilişkiyi, cinayeti teşvik eden dizilerin bu travmada payı bulunduğunu söyledi. Kamalak, "Bizler, ağacın, çiçeğin, karıncanın hakkını arayan ve koruyan bir dinin mensuplarıyız. Bu toplumsal travmadan çıkışın tek yolu İslamdır. Kendi inancımıza, değerlerimize dönmektir. İslamsız saadet olmaz." diye konuştu.

"TRAVMADAN TEK ÇIKIŞ YOLU MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZE DÖNMEKTİR"

Milli Görüş hareketinin temel düsturlarından birini, "Önce Ahlak ve Maneviyat" ilkesinin oluşturduğunu hatırlatan Kamalak, ahlaki ve manevi değerlerden uzaklaşan bir toplumun sağlıklı ve huzurlu bir gelecek inşa edemeyeceğini belirtti. Travmadan tek çıkış yolunun kendi dini ve manevi değerlerimize dönmek olduğunu vurgulayan Kamalak, mesajında şu değerlendirmeyi yaptı: "Çünkü bizler, ‘Bir masumu öldüren bütün insanlığı öldürmüş’ gibidir diyen bir inancın mensuplarıyız. Bırakın insanı, masum bir çocuğu, ağacın, çiçeğin, karıncanın hakkını arayan ve koruyan bir dinin mensuplarıyız. Bu yüzden insanlık İslam’ın evrensel prensiplerine uyduğu ölçüde huzur buldu. Ondan uzaklaştıkça, şiddete, buhrana kaosa sürüklendi. Bugün, İslam’ın ilahi prensiplerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu açıktır. Mübarek aç ayların müjdecisi olan Regaip kandilinde yapacağımız ibadet ve dualar özümüze dönüşün bir vesilesi olur. Bizi biz yapan değerlerimizi hatırlamamıza ve güçlendirmemize yardımcı olur. Öfkemizi, sevgiye, düşmanlıklarımızı kardeşliğe dönüştürür. Bu temenni ile aziz milletimizin ve İslam âleminin Regaip Kandili'ni kutluyor, bu mübarek günün barış ve huzurun hakim olduğu bir dünyaya vesile olmasını diliyorum."

CİHAN

Yorumlar