Kamalak: Belediye başkanlarının sayısından fazla yolsuzluk dosyası var

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 2009'dan buyana belediye başkanlarının sayısından daha fazla yolsuzluk dosyasının olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: Belediye başkanlarının sayısından fazla yolsuzluk dosyası var

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 2009'dan buyana belediye başkanlarının sayısından daha fazla yolsuzluk dosyasının olduğunu söyledi. Kamalak, "Devletin İçişleri Bakanlığı söylüyor. Hem de AKP iktidarının bakanı diyor ki burada, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerden bu yana, belediye başkanları hakkında tam bin 752 soruşturma açılmış. İşte asıl gizlenen anket bu. Asıl gizlenen araştırma bu. Adeta yolsuzlukta birbirleriyle yarıştılar. Belediye başkanlarının sayısından fazla yolsuzluk dosyası var." dedi.

Saadet Partisi Büyük İstanbul Mitingini Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledi. Mitingde İstanbul'da bulunan ilçelerin Belediye Başkanı adayları tanıtıldı. Mitingde konuşan Mustafa Kamalak, hükumete eleştirilerde bulunarak Türkiye’nin siyaseten, ahlaken, iktisaden ve dış politika da tıkandığını söyledi. Kamalak, “Güzel ülkemiz kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri edilmiştir. İşte tablo orta da manzarayı görüyorsunuz. Ülke yolsuzluk, kaset, rüşvet ve paralel yapı iddialarıyla sarsılıyor. Bakan çocukları rüşvet iddiasıyla tutuklanıyor, bakanlar istifa ediyor. Biz yeni bir dünya kurmanın peşindeyiz, onlarsa avanta derdindeler. Şimdi vereceği rakamları ben söylemiyorum. Devletin İç İşleri Bakanlığı söylüyor. Hem de AKP iktidarının bakanı diyor ki burada, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerden bu yana, belediye başkanları hakkında tam bin 752 soruşturma açılmış. İşte asıl gizlenen anket bu. Asıl gizlenen araştırma bu. Adeta yolsuzlukta birbirleriyle yarıştılar. Belediye başkanlarının sayısından fazla yolsuzluk dosyası var. Bunlardan, 678 AKP’li belediye, 411 tanesi CHP’li belediye, 263 tanesi MHP’li belediye 121 Tanesi BDP’li belediye başkanıdır.” ifadelerini kullandı.

Siyasi partilerin miting meydanlarında birbirlerine sataşarak bazı gerçekleri örtmeye çalıştığını söyleyen Kamalak, şunları kaydetti: “Kuru gürültüyle ortalığı velveleye veriyorlar. Ama bu millet kuru gürültüye pabuç bırakmayacaktır. Çünkü bu kavga ahlaki bir kavga değil. Maalesef şu anda ülkede öfke siyaseti hâkim. Kin siyaseti hâkim. Kaset siyaseti hakim.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek iktidarın ağlama duvarı değil, çözüm yeri olduğunu söyleyen Kamalak, şöyle devam etti: “Haftalardır paralel yapıdan bahsediyorsunuz. Ben o zaman şunu sorarım. 12 yıldır iktidardasın, sen geldiğinde böyle bir yapı varsa, neden müdahale etmedin? Yoksa senin döneminde kurulmuş demektir. Yine senin iktidarın sorumlu. Her iki halde de sorumlu sensin. Kimi kime şikayet ediyorsun.”

‘AKP YÖNETİCİLERİ KENDİ ACİZLİĞİNİZİ MAĞDURİYET EDEBİYATIYLA ÖRTEMEZSİNİZ’

Başbakan Erdoğan’ın ‘Bize kumpas kuruluyor’ dediğini hatırlatan Kamalak, “Bu işin arkasında dış güçler var diyorsunuz. Peki, yine adama sormazlar mı? 12 yıldır küresel güçlerle iş tutan siz değil miydiniz? Onların her isteklerini yerine getiren siz değil miydiniz? Yılda üç defa Amerika’ya giden siz değil miydiniz? İstediğiniz atamayı yapmadınız mı? İstediğiniz yasayı değiştirmediniz mi? İstediğiniz kararnameyi çıkarmadınız mı? İstediğiniz bürokratı görevden alıp istediğinizi getirmediniz mi? İstediğiniz anayasa maddelerini siz değiştirmediniz mi? Ey AKP yöneticileri hiç kusura bakmayın kendi acizliğinizi mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar