Kalp ve kanserden sonra en çok ‘inme’ öldürüyor

İnme rahatsızlığının tedavisi ile ilgili fizyoterapi yaklaşımlarının ele alınacağı ‘İnmede Fizyoterapi Yaklaşımları’ sempozyumu, Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Gimat Kampüsü’nde başladı. Sempozyuma, Fizyoterapi alanında...

Google Haberlere Abone ol
Kalp ve kanserden sonra en çok ‘inme’ öldürüyor

İnme rahatsızlığının tedavisi ile ilgili fizyoterapi yaklaşımlarının ele alınacağı ‘İnmede Fizyoterapi Yaklaşımları’ sempozyumu, Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Gimat Kampüsü’nde başladı. Sempozyuma, Fizyoterapi alanında uzman akademisyen ve hekimlerin yanı sıra birçok öğrenci katılıyor. Ölümlerde kalp hastalıkları ve kanserden sonra en çok görülen hastalıklardan inmeye karşı yeni fizyoterapi yöntemleri 2 gün sürecek sempozyumla ele alınacak.

Sempozyumun açılış töreninde konuşan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mahmut Kömürcü, inme rahatsızlığının, Türkiye’deki ölüm sebeplerine bakıldığında, kalp hastalıkları ve kanserden sonra üçüncü sırada yer aldığını kaydetti. İnme rahatsızlığının yapılan istatistiklerde dört hastadan birinde görülen bir hastalık odluğunu belirten Prof. Dr. Kömürcü, “Türkiye’de 1,2 milyon hasta inme rahatsızlığı yaşıyor. İnme rahatsızlığı insan yaşı arttıkça daha fazla rastlanabilen bir hastalık.” diye konuştu.

Açılış töreninde söz alan Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün ise Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun sürekli bir organizasyon halinde olmasının kendisini gururlandırdığını ifade etti. Bu organizasyonların destekçisi olmanın üniversite olarak görevleri olduğunun altını çizen Prof. Şengün, “Üniversite yönetimi olarak, gerek fakültelerimizin gerekse öğrenci kulüplerimizin bu türlü faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz. Bu toplantıyı dışarıdan destekleyen ve toplantıya konuşmacı olarak katılan tüm akademisyenlere hoş geldiniz diyorum.” dedi. Konuşmasının sonunda Rektör Prof. Dr. Şengün’e hediye takdim edildi.

Öğrencilerin müzik dinletisi ile renk kattıkları açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gündüz’ün yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

CİHAN

Yorumlar