Kalp pili telleri kapalı ameliyatla değiştirildi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü doktorları, bir hastanın kalp pili tellerini, açık kalp ameliyatıyla değil, küçük bir kesiyle değiştirmeyi başardı.

Google Haberlere Abone ol
Kalp pili telleri kapalı ameliyatla değiştirildi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü doktorları, bir hastanın kalp pili tellerini, açık kalp ameliyatıyla değil, küçük bir kesiyle değiştirmeyi başardı. Daha önce farklı bir merkezde takılan kalp pilinin bağlı olduğu tellerin yerinden çıkarılamaması sebebiyle yüksek riskli olarak açık kalp ameliyatı önerilen Kamil Öksüz, kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ameliyatı Prof. Dr. Tarkan Tekten, Yrd. Doç. Dr. Hasan Güngör, Yrd. Doç. Dr. Ufuk Eryılmaz ve ekibi yaptı. Konuyla ilgili bilgi veren Güngör, “Hastanın dış merkezde, yaklaşık dört yıl önce sol göğüs bölgesine kalp yetersizliği nedeniyle şoklama özelliği olan kalp pili takılmış. Zamanla enfeksiyon gelişmesi nedeniyle batarya karşı tarafa alınmış ancak kalbin içine giden teller, yapışıklık nedeniyle çıkarılamadığı için cilt altında bırakılmış. Son iki aydır bu teller, enfeksiyonla ciltten dışarıya çıkmış. Bu tellerin çıkarılması için başka bir merkezde açık kalp ameliyatı önerilmiş ancak hastada ağır kalp yetersizliği olduğu için yapılamamış. İlk değerlendirmede, kalbin içine giden toplardamar etrafına yapışmış tellerin, ciltten küçük bir kesi yapılarak tabanca şeklinde bir cihazla kademeli olarak kesilerek çıkarılabileceğine karar verdik. Hastanın kalp içine yapışmış pil telleri, Türkiye’de nisbeten yeni olan bu yöntemle küçük bir kesiyle çıkarıldı.” dedi.

Ameliyatın başarılı geçtiğini ve ADÜ’nün her geçen gün başarılarına yenilerini eklediğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Güngör, ''Üniversitemizin Kardiyoloji Bölümü olarak, değerli ve tecrübeli hocalarımızla bu tür nadir ve zor işlemler de dahil olmak üzere her türlü girişimi başarıyla yapmaktayız. Üniversitemiz Kardiyoloji Bölümü'nü bölgenin markası yapmak için tüm bilimsel yenilikleri günü gününe takip ederek sürekli çalışmaktayız. Bize yardımcı olan herkese ve ekibimize çok teşekkür ederiz.'' şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar