Kalp krizi geçiren maden işçisi hayatını kaybetti

Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi'nde çalışan maden işçisi Ersin Erdoğdu (36), -500 kodunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Kalp krizi geçiren maden işçisi hayatını kaybetti

Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi'nde çalışan maden işçisi Ersin Erdoğdu (36), -500 kodunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Acı haberi alan Erdoğan ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

    Olay Ereğli'ye bağlı Kandilli beldesi Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi'nde gündüz vardiyasında meydana geldi. Madende kazı işçisi olarak çalışan Ersin Erdoğdu, -500 kodunda çalışırken aniden rahatsızlandı. Arkadaşları tarafından madenden çıkarılan Ersin Erdoğan, TTK'ya ait ambulansa bindirildi. Yolda 112 ekiplerinin aldığı Ersin Erdoğan, Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi.

    Resüssitasyon odasına alınan Erdoğdu'ya kalp masajı yapılmaya başlandı. Olayı haber alan Ersin Erdoğan'ın eşi Gülşen (33), akrabaları ve iş arkadaşları hastaneye akın etti. Müdahale yapılan oda önünde ümitle bekleyen Erdoğan'ın yakınları ve arkadaşları, umut dolu beklenen 45 dakika sonrasında acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Genç madencinin eşi ise acı haber ile birlikte sinir krizi geçirdi. Acılı eş yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

    Yaşanan olayla ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Genel Maden işçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkan yardımcısı Ali Eşitmez, Ersin Erdoğan'ın hayatını kaybetmesinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu Müessesi'ni sorumlu tuttu. 50 kişinin üzerinde çalışan iş yerlerinde doktor bulunması mecburiyeti olduğunu hatırlatan Ali Eşitmez, "Gencecik arkadaşımızı göz göre göre ölüme gönderdik bugün. Olay – 500 kodunda saat 14.45’de tam işçi çıkışı meydana geliyor. Arkadaşımız kalbinde bir sızı hissediyor, yere yığılıyor. Bizim maalesef kurumumuzda; biliyorsunuz ki 50 kişini üzerinde işçi çalıştırılan işyerlerinde mutlaka bir tane doktor olması gerekiyor. Maalesef bizim TTK Genel Müdürlüğümüzde ne kurumumuzda acil müdahale edecek bir tane doktorumuz yok. Bunu defalarca dile getirmiştik. Arkadaşımız sadece göz göre göre kurban edildi burada. Kesinlikle birinci derecede Genel Müdürümüz burada sorumludur. Kesinlikle arkadaşımıza ilk müdahale yapılmış olsaydı kurtulabilirdi. Yani 36 yaşında gencecik bir arkadaş, ne diyeyim. Bize en yakın sağlık istasyonu 20 kilometre biliyorsunuz. Ondan ziyade biz 112 acil servisini aradık. Yolda, TTK'dan çıktığı andan itibaren 112 acil servisin doktorları müdahale ettiler ama arkadaşımızın o zamana kadar kalbi durmuştu. Bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ne diyeyim? Başımız sağ olsun. Armutçuk Müessesesi'nin başı sağ olsun. TTK’mızın başı sağ olsun. Ailesine sabırlar diliyorum. Çocuklarına sabırlar diliyorum." dedi.

    2006 yılında maden işçisi olarak çalışmaya başlayan ve kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Ersin Erdoğan'ın cenazesi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Erdoğan'ın evli, Umut (10) ve Ümit (8) adında 2 erkek çocuğu babası olduğu öğrenildi. CİHAN

Yorumlar