Kalp ameliyatında kaybettiği sesine Diyarbakır’da kavuştu

Bursa’da ikamet eden Mehmet Çakır(70) kalp ameliyatından sonra ses teli felci oldu. Ciddi ses kısıklığı gelişen Çakır, sesine kavuşmak için İstanbul ve Ankara gibi metropol kentlerdeki doktorlardan netice alamayınca tedavi için Almanya’ya gitti.

Google Haberlere Abone ol
Kalp ameliyatında kaybettiği sesine Diyarbakır’da kavuştu

Bursa’da ikamet eden Mehmet Çakır(70) kalp ameliyatından sonra ses teli felci oldu. Ciddi ses kısıklığı gelişen Çakır, sesine kavuşmak için İstanbul ve Ankara gibi metropol kentlerdeki doktorlardan netice alamayınca tedavi için Almanya’ya gitti. Ancak Alman doktorlar, Çakır’ın sesini geri getiremedi, bunun için en az 3 -4 yıllık tedavi sürecine ihtiyaç olduğunu belirterek hastayı Türkiye’ye gönderdi. Çakır, bugüne kadar önemli operasyonlara imza atan Diyarbakır Özel Akademi KBB Dal Merkezi doktorlarından Doç. Dr. Salih Bakır tarafından yapılan ameliyatla sesine kavuştu. Bir saat süren operasyondan sonra sağlığına kavuşan Çakır, dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyledi.

Bursa’da yaşayan ve kalp cerrahisi sonrasında gelişen ses teli felci nedeniyle çok kötü günler geçiren Mehmet Çakır (70), yaklaşık bir saat süren bir operasyonla tekrar rahat rahat konuşabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Bu sorununa çözüm için birçok yer gezen, başvurduğu birçok hastanede bu rahatsızlığı için yapabilecek bir şey olmadığı söylenen, hatta Almanya’ya dahi giden ve burada bir tedavi önerilen Çakır'a ancak 2 -3 yıl sonra sesinin tekrar eski haline döneceği ifade edildi. Bunun üzerine Türkiye'ye dönerek yaptığı araştırmalar sonrası Diyarbakır'da ameliyat olan Çakır, “Şu an dünyanın en mutlu insanıyım. Çünkü bir yıldır, sesim yüzünden eşime dostuma derdimi anlatamazken, şimdi sesim adeta eski haline döndü. İnternet üzerinden araştırırken Dr. Salih Bakır hocamızın bu konuyla ilgilendiğini ve bu sorunun kalıcı çözümleri olduğunu öğrendim. Hemen Bursa’dan Diyarbakır’a geldim. Muayeneden sonra ameliyattan fayda göreceğimi söyledi. Çok rahat bir ameliyat geçirdim. Daha ameliyat sırasında sesim düzeldi.” diye konuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Salih Bakır, oldukça sık gerçekleştirilen guatr cerrahisi başta olmak üzere, kalp-göğüs cerrahisi veya trafik kazalarının sonrasında ses telleri sinirinde hasar meydana gelebildiğini anlattı. Bakır, hasar nedeniyle ses telinin işlevini kaybederek ses teli felci (vokal kord paralizisi) oluştuğu durumlarda özel bir cerrahi müdahale ile hastanın eski ses sağlığına kavuşabildiğini söyledi. Doç. Dr. Bakır, bazen tek taraflı bazen ise çift taraflı felçler olabileceğini belirterek, tek taraflı felçlerde ciddi bir solunum sıkıntısı olmamasına karşın ses kalitesinde bozulmalar görüldüğünü kaydetti. Çift taraflı felçlerde ise en önemli problemin ciddi solunum sıkıntıları olduğunu ve bunlarda farklı ameliyatların uygulandığını dile getiren Doç. Dr. Salih Bakır şunları söyledi: “Tek taraflı ses teli felçlerinde solunum sıkıntısı pek beklenmez, onlarda daha çok ses kısıklığı problemleri görülmektedir. Ses kısıklığına yönelik cerrahi tedavide farklı teknikler mevcuttur. Merkezimizde hepsi uygulanmaktadır. Hastaya narkoz verilmiyor, lokal anestezi ile yaklaşık bir saat süren bir cerrahi müdahale gerçekleştiriliyor. Hatta şu an dünyada da oldukça yeni bir teknik olan titanyum implant tekniğini kullanmaktayız. Yaklaşık bir saat süren bir ameliyattan sonra hastaların ses kısıklığı şikayetlerinde ciddi düzelmeler olduğunu görüyoruz.” CİHAN

Yorumlar