Kalkınma Bakanı Yılmaz: Yöreye dair istatistiklerimizi artıracağız

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan istatistikler konusunda, “Önümüzdeki dönemlerde istatistik sayısını ve niteliğini artırmaya ve daha yöreye, bölgeye dair istatistiklerimizi artırmaya devam edeceğiz.”...

Google Haberlere Abone ol
Kalkınma Bakanı Yılmaz: Yöreye dair istatistiklerimizi artıracağız

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan istatistikler konusunda, “Önümüzdeki dönemlerde istatistik sayısını ve niteliğini artırmaya ve daha yöreye, bölgeye dair istatistiklerimizi artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Yılmaz, Bursa’da Türkiye İstatistik Kurumu’nu (TÜİK) ziyaret etti. Bölge Müdürü Ünal Can’dan brifing alan Bakan Yılmaz, kurumun birçok alanda önemli araştırmalar yaptığını ifade etti. İstatistik kurumunun yoksulluk araştırmaları, çevre, tarım, hizmet, dış ticarete kadar her alanda çalışmaları olduğunu hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu: “Türkiye daha kayıtlı bir ekonomi oldukça, idarelerimiz idari kayıtlarının kalitesini artırdıkça istatistiklerimizin kalitesi de artıyor. Yani istatistik dediğiniz şey biraz da çevre ile ilgili. Genel olarak kayıtlı bir toplum oldukça istatistiklerimiz de artık saha araştırmalarından ziyade kayıtlara dayalı hale geliyor. Esas olan da budur zaten. Biz de giderek daha kayıtlı bir ülke olmaya doğru gidiyoruz. Bu da istatistiklerimize yansıyor. Yenilikler yapaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemlerde istatistik sayısını ve niteliğini artırmaya ve daha yöreye, bölgeye dair istatistiklerimizi artırmaya devam edeceğiz.”

“BURSA KAMU HİZMETLERİNDEN GENEL İTİBARİYLE MEMNUN”

Bursa’da memnuniyet istatistiklerini açıklayan Bakan Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de ‘ben mutluyum’ diyenler yüzde 59, Bursa’da yüzde 61 seviyesinde. Bursa halkı daha mutlu görünüyor. Kamu hizmetlerinden memnuniyete bakarsanız, sosyal güvenlik hizmetlerinden memnuniyet ülke genelinde yüzde 70, Bursa’da bu oran yüzde 76. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet Türkiye genelinde yüzde 75’den Bursa’da yüzde 77. Eğitim hizmetlerinden memnuniyet Türkiye’de yüzde 70’den Bursa’da yüzde 74. Adli hizmetlerden ülke genelinde memnuniyet yüzde 53 iken Bursa’da yüzde 64. Asayiş hizmetlerinden memnuniyet ülke genelinde yüzde 79’iken Bursa’da yüzde 83. Ulaştırmadan memnuniyet de Türkiye’de yüzde 63’iken Bursa’da yüzde 83’tür. Bursa, kamu hizmetlerinden de genel itibariyle memnuniyet gördüğümüz bir ilimiz.”

Bakan Yılmaz, TÜİK ile BEBKA’nın birlikte bulunacağı bir kampüs yapılabileceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar