'Kaliteli mesleki eğitim, Türkiye’nin geleceği için önemli'

Mezunu olduğu Ceyhan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin geleneksel mezunlar yemeğine katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hem geçmişe yolculuk yaptı hem de meslek liselerinin eğitim kalitesinin yükseltilmesi gereğiyle...

Google Haberlere Abone ol
'Kaliteli mesleki eğitim, Türkiye’nin geleceği için önemli'

Mezunu olduğu Ceyhan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin geleneksel mezunlar yemeğine katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hem geçmişe yolculuk yaptı hem de meslek liselerinin eğitim kalitesinin yükseltilmesi gereğiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Mezunlarının geleneksel olarak buluşması noktasında önemli mesafe kateden Ceyhan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bu yılki yemeğine katılmaktan dolayı çok bahtiyar olduğunu belirten Başkan Sözlü, gecede yaptığı konuşmada, “Her yıl Ceyhan Belediye Başkanı olarak katıldığım mezunlar buluşmasına bu yıl sizlerin duası, desteğiyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak iştirak ediyorum. Son dönemde siyasette rastladığımız kumpasla işimiz yok elbette. Ayrıntıları görmek, hissetmek, önemi ayrıntıda yakalamak noktasında elbette sanat okulunun bize büyük bir katkısı olmuştur.” dedi.

Türkiye’de meslek eğitiminin AB kurgusuyla yeniden yapılandırılmaya çalışıldığını hatırlatan Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Yeni kurguda meslek liseleri asıl amacının dışına çıkarılıyor. Endüstri meslek liselerini de, imtihanla girilen, belki Anadolu Liseleri’nin bugünkü öneminde, değerinde ifade edilmesine neden olan öğrenci kalitesine ulaştırmamız gerekiyor. Bu konuda muhakkak Türkiye’nin milli eğitimini yönetenlere büyük sorumluluk düşüyor. Bugün milli eğitimde endüstri meslek liselerini, hatta imam hatip liselerini, hiç bir okula gidemeyenlerin gönderilip, şekle şemale büründürüldüğü bir idrak noktasına taşımak kesinlikle olumlu sonuç vermez. Eskiden endüstri meslek lisesi öğrencileri için gelecek kaygısı yoktu. Ya üniversiteye girerler ya da bileklerindeki altın bilezikle bir yerlerde çalışırlardı. O dönemdeki arkadaşlarımızın hiç biri açıkta kalmamıştır. İşsizlik sorunları yoktu. O standart, o kalite yakalandığında Türkiye’nin geleceğinde işsizlik sorunu yaşanmaz.”

Beşkan Sözlü ve mezunlar, öğrencilerin çalıştığı atölyeleri gezdi ve el ürünlerinden oluşan stantları inceledi. Bu yıl öğrencilerce yapılan ahşap traktör hayli ilgi gördü. Okul yöneticileri Başkan Sözlü’ye sembolik olarak bir diploma verdi. CİHAN

Yorumlar