KALENDER Gazeteciler Günü’nü kutladı

Kırıkkale ve Yöresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (KALENDER) Başkanı Şuayip Demir, basın aracılığı ile bireyin haber alma hakkının sağlandığını ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan basın ve yayının, düşünce.

Google Haberlere Abone ol
KALENDER Gazeteciler Günü’nü kutladı

Kırıkkale ve Yöresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (KALENDER) Başkanı Şuayip Demir, basın aracılığı ile bireyin haber alma hakkının sağlandığını ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan basın ve yayının, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili araçlarından biri olduğunu söyledi.

Başkan Demir, basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantıda çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Demir, "Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basın ve yayının önemi daha da artmıştır. Toplumların gelişiminde, basının her konuda bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevi yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır. Kırıkkale'nin gelişimi ve kalkınması için yapılacak yatırımların takibi, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Kamu yararı gözeten, tarafsız haber yapan, meslek ahlak ilkelerine bağlı hareket eden, ulusal ve yerel basın-yayın organlarımıza her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Kırıkkale halkının sesi olan, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan her türlü ortam ve şartlarda görev yapan tüm gazete, radyo, ulusal basın temsilcileri, internet gazeteciliği ve çalışanlarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü şahsım ve KALENDER adına kutlar, başarılı çalışmaların devamını dilerim." dedi.
CİHAN

Yorumlar