Kaleçi'nin dokusu tarihi, sorunları modern

Antalya'nın şehir merkezindeki en önemli tarihi zenginliği Kaleiçi'nin sorunları bitmek bilmiyor. Eski evleri, dar sokakları, tarihi yapıları ile bir cazibe merkezi olması gereken Kaleiçi, trafik, güvenlik, seyyar satıcılar, denetim gibi önemli...

Google Haberlere Abone ol
Kaleçi'nin dokusu tarihi, sorunları modern

Antalya'nın şehir merkezindeki en önemli tarihi zenginliği Kaleiçi'nin sorunları bitmek bilmiyor. Eski evleri, dar sokakları, tarihi yapıları ile bir cazibe merkezi olması gereken Kaleiçi, trafik, güvenlik, seyyar satıcılar, denetim gibi önemli sorunlarla boğuşuyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak'ın, Kaleiçi Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde tarihi kentin yaşadığı sıkıntılar ele alındı. Kaleiçi’nin sorunlarını Başkan Budak ile paylaşan dernek üyeleri, gerçekleştirmek istedikleri projelerle ilgili ATSO'dan destek istedi. Tarihi bölgesinin en önemli probleminin trafik olduğunu dile getiren dernek üyeleri, bu sorunun çözümü için başkan Budak’tan yardım istedi. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Kaleiçi’nin Antalya’nın en önemli tarih ve cazibe merkezi olduğunu ifade eden Budak, bölge için yapılacak çalışmalara destek sözü verdi. Trafik sorununun çözümü için bölgede yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getiren Budak, “Trafik, Kaleiçi’nde yaşanmaması gereken bir sorun. Bu bölgede trafik yalnızca firma araçlarının işlerini halletmeleri için serbest bırakılmalı. Ancak bu serbestlik de günün belirli saatleriyle sınırlı kalmalı.” dedi.

Kaleiçi’nin sorunlarını, ATSO olarak düzenledikleri 'Kaleiçi Buluşmaları'nda ve 'Vizyon Çalışmaları'nda tespit ettiklerini, ana sorunların; trafik, güvenlik, denetleme ve seyyar satıcıların bölgedeki yoğunluğu olarak öne çıktığını belirten Budak, belirli çalışmalar yapıldıktan sonra Kaleiçi’nin bambaşka bir çehreye kavuşacağına inandığını ifade etti. Budak, “Bölge esnafı da kendisini toparlamalı. Satılan ürünlerin kalitesinin artması gerekiyor. Bölgede yer alan eğlence merkezlerinin kalitelerini yükseltmesi lazım. Yani Kaleiçi’nin güzelleşmesi için ilk olarak bölge esnafının üzerine düşeni yapması çok önemli.” diye konuştu.

“Kaleiçi’nin yarını için sanat merkezlerini öne çıkarmak gerekiyor." tespitinde bulunan Budak, Kaleiçi’ne daha fazla cazibe kazandırmak için ilk adımı ATSO Evi ile attıklarını hatırlatarak, "Tarihi bir binayı aldık ve restore ettiriyoruz. Kaleiçi’nde şimdi de bir temalı sokak planlıyoruz. Bunu da en kısa zamanda gerçekleştirmek istiyoruz. Bu sokak sanat dolu olacak. Sanatçılar ile işletmeciler birlikte çalışmalar yaparak bu sokağı bir cazibe merkezine çevirecekler. Bu çalışma EXPO 2016 ile bağlantılı yürütülürse hem Antalya’ya hem EXPO’ya ekstra değer katacaktır.” şeklinde konuştu.

'KALEİÇİ ÇALIŞMA GRUBU' KURULMASINI ÖNERDİ

Kaleiçi’nin sorunlarının çözüm formülünü 'diyalog' olarak tarif eden Budak şöyle devam etti: “Biz ATSO olarak Kaleiçi için bir çalışma grubu oluşturalım. Bu grup Kaleiçi bölgesi için çalışmalar yürütsün. Ancak bu sırada bölgede yaşayan halk, esnaf, taksici gibi her alandan bir temsilcinin yer aldığı da bir konferans düzenleyelim. Kaleiçi’nin tüm yönleri bir araya getirilsin ve ortak bir çözüm üretelim.” CİHAN

Yorumlar