Kale yenilendi, 2 farklı renkte duvar oluştu

Restorasyon geçiren tarihi Şanlıurfa Kalesi'nde farklı renkte duvar oluştu. Restorasyonda eski taşların kullanılmaması tepki ile karşılanırken, yetkililer, eski taşların kullanılmaz hale geldiğini savundu.     Geçen yıl...

Google Haberlere Abone ol
Kale yenilendi, 2 farklı renkte duvar oluştu

Restorasyon geçiren tarihi Şanlıurfa Kalesi'nde farklı renkte duvar oluştu. Restorasyonda eski taşların kullanılmaması tepki ile karşılanırken, yetkililer, eski taşların kullanılmaz hale geldiğini savundu.

    Geçen yıl yıkılan kale duvarı restorasyondan geçiyor. Yıkılan yerin onarımında eski taşlar yerine yenisi kullanıldı. Urfa lahit taşlarının kullanıldığı kale iki farklı renge büründü. Bu ise sosyal medyada tartışma konusu oldu. Yeni duvar ‘Ak duvar’ olarak adlandırılırken vatanda ta eski taşların kullanılmamasına tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise yeni taşların zamanla diğer taşlara uyum sağlayacağını belirtiyor. Ahmet Kızıl adlı vatandaş, aslına uygun yapılması gerektiğini savunurken Mehmet Yılmaz adlı vatandaş, yeni taşların beyaz görünmesinin sorun olmayacağını ifade etti. Yılmaz, bu taşların zamanla diğerlerine benzeyeceğini belirtiyor.

    Müze Müdürü Müslüm Ercan ise eski taşların kullanılamaz durumda olduğunu savundu. Lahit taşlarının yeniden yapı için uygun olmadığını dile getiren Müdür Ercan, "Eski taşların kullanılması bizim de işimize geliyordu. Ancak bunlar çürümüş, moloz haline gelmiş taşlar. Yeni yapıda kullanılması yeni tehlikelere de kapı aralar." dedi.

CİHAN

Yorumlar