Kaldırılan kantarın yerine plaj tesisi yapılacak

Alaplı- Ereğli karayolunda bulunan ve belediye tarafından kaçak olduğu gerekçesi ile mühürlenen kantar, idari mahkemenin kararı doğrultusunda kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kaldırılan kantarın yerine plaj tesisi yapılacak

Alaplı- Ereğli karayolunda bulunan ve belediye tarafından kaçak olduğu gerekçesi ile mühürlenen kantar, idari mahkemenin kararı doğrultusunda kaldırıldı. Kantar bölgesinde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kantar alanının yerine plaj tesisi yapılacağını söyledi.

Bakanlık tasdikli imar planında Kıyı ve Plaj Tesisi alanında kalan, Yeni yapılan İstanbul-Zonguldak karayoluna çekme mesafelerine tecavüzlü konumda bulunduğu ve ruhsatsız olarak çalıştığı tespit edilen kantar belediye tarafından daha önce uyarılmış, Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürlüğü'ne yazılar yazılmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı için çok sayıda şoför esnafının da katılımı ile mühürlenerek kantarın çalışması mühürlenerek durdurulmuştu. Yine belediye tarafından idari mahkemesine kantarın kaldırılması ile ilgili olarak dava açılmış, 10 gün önce sona eren davada kantarın kaldırılması kararının verilmesi üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı 13. bölge müdürlüğü tarafından kantar kaldırıldı.

Belediye meclis üyeleri ve belediye idari personeli ile Kantar bölgesinde basın toplantısı düzenleyen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kantarın kaldırıldığı alanı Milli Emlak müdürlüğünden istediklerini, kendilerine verilmesi durumunda 15 bin metrekarelik alana plaj ve aqua park tesislerinin yapılacağını söyledi.

Kamyon ve şoför esnafının kantardan dolayı yaşadığı sıkıntıları iyi bildiğini ifade eden
Posbıyık konuşmasında "Kamyoncularımızın ve şoförlerimizin çektiği sıkıntıları çok yakından izlediğimiz için Belediye meclis üyelerimiz ile birlikte karar aldık. İkinci kantar için hazırlık yaptılar. Yan taraftaki beton bölgeyi hazırladılar. Birincisi yetmediği gibi ikincisi için hazırlık yapıyorlardı. O tarihte burayı mühürlemeye karar verdi. Ancak bir çok yerden ikaz aldım. Bana 'Devleti mühürleyemezsin. Başın belaya girer' diye çok büyük ikazlar aldık. Ama ben şuna inanıyorum. Hukukun üstünlüğünde hata yapan devlet birimi ise mühür vurulabileceğine inandığım için ürkmeden korkmadan encümen kararını aldık ve bölgeyi mühürledim. Akabinde de idari mahkemeye baş vurmak sureti ile bu bölgeden kantarın kaldırılması talebinde bulunduk. Çünkü bu alan 14 bin, 15 bin metrekarelik bir alandır. Maliye hazinesine aittir. Belediye plajı olarak da imar planına işlenmiştir. İdari mahkeme lehimize karar verdi. Bundan 10 gün önce ulaştırma bakanlığı 13. bölge müdürlüğünden yazı aldık. Bize bölgeyi boşaltacaklarını ve araziyi idare edeceklerinin bilgisini ulaştırdılar. Kantarın parçalarını söktüler, direklerini taşıdılar. Şu anda da maliyeye geçişini yapıyorlar. Bizlerde gerekli yerlere müracaat ettik. Burasının plaj alanı olduğunu, plaj yapılması için tarafımıza tahsis edilmesini talep ettik. Yakında bu muameleler bittikten sonra buraya bir aqua park yapmak istiyoruz. Özellikle gençlerimizin zamanlarını harcayabileceği kışın bile kullanabileceği, bazı kapalı mekanlarında var olacağı mekanlar üretmek sureti ile hazırlamak istiyoruz. Belediyede ki tüm arkadaşlarım bu proje üzerine çalışmaya başladılar. İnşallah Milli Emlak'tan bize devredildikten sonra hemen yapım çalışmalarına fiili olarak başlayacağız." dedi.
CİHAN

Yorumlar