Kalaycıoğlu: Demokrasi olmadan ekonomik kalkınma olmaz

Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr Ersin Kalaycıoğlu, Türkiye’nin son dönemlerde demokrasi konusunda kötü bir grafik sergilediğini söyledi. İktisadi gelişmelerin demokrasiyle bağlantılı olduğunu ifade eden Kalaycıoğlu, demokrasi...

Google Haberlere Abone ol
Kalaycıoğlu: Demokrasi olmadan ekonomik kalkınma olmaz

Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr Ersin Kalaycıoğlu, Türkiye’nin son dönemlerde demokrasi konusunda kötü bir grafik sergilediğini söyledi. İktisadi gelişmelerin demokrasiyle bağlantılı olduğunu ifade eden Kalaycıoğlu, demokrasi olmadığı takdirde Türkiye’nin iktisadı gelişmesinin devam ettirmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin düzenlediği Değişen Küresel Dengeler ve Bölgesel Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası Sempozyumu’na katılan Prof. Dr Ersin Kalaycıoğlu, ülkede yaşanan son olaylarla birlikte Türkiye’nin demokrasiye ulaşmak için yola çıkıp; yarışmacı otoriterlik, delagativ demokrasi veya sandıksal demokrasiye doğru evrildiğini ifade etti. Kalaycıoğlu, “İfade özgürlüğü kısıtlı. Basın medya özgürlüğü, bilgi edinme hakkı kısıtlı veya yok. Dernekleşme hakkı ve özgürlüğü hükümete muhalif olanlar için kısıtlı. Hukuk Devleti olma uzak bir hedef veya heves olmanın ötesine geçemiyor.” şeklinde konuştu.

Demokrasi olmadığı takdirde iktisadi gelişmenin sürdürülemeyeceğinin altını çizen Kalaycıoğlu şunları söyledi: “Eğer demokratikleşmeden uzaklaşırsak Türkiye’nin iktisadi gelişmelerini de karambole atacağız. Onun için bu noktadan sonra çok ciddi sorunlar ortaya çıkacak. Ciddi bir noktaya geldik. Türkiye, bu noktada nasıl çıkabileceği konusu da herhangi bir fikri sahibi değil.”

CİHAN

Yorumlar