Kalaşnikof aranan gemi battı!

EGE Denizi’nde, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 20 bin kalaşnikof tüfek ve yüklü miktarda patlayıcı ile yakalandığı ileri sürülerek Rodos’a götürülen 'Nour M' adlı kuru yük gemisi, yapılan aramaların ardından bağlı bulunduğu limanda bugün su alar

Google Haberlere Abone ol
Kalaşnikof aranan gemi battı!

Yunan Haber Ajansı, Ukrayna’dan aldığı konteynerleri Libya’ya götüren 75 metre uzunluğundaki, 432 grostonluk Siera Leone bandıralı 'Nour M' adlı kuru yük gemisinde, geçen 7 Kasım gecesi Kardak Kayalıklar ile Yunanistan’ın Kalimnos Adası arasında durdurulduğunu ve yapılan aramada 20 bin kalaşnikof tüfek ile büyük miktarda patlayıcı ele geçirildiğini duyurdu.

Rodos Adası’ndaki Akantia Limanı’na çekilen Ukrayna’dan Libya’ya giden gemideki, toplam 800 ton ağırlığındaki 56 konteynerin yanı sıra ambar ve motor bölümleri arandı. Aramalarda, geminin konşimentosunda belirtilen çeşitli kalibrelerde mermi çıkarker, iddia edildiği gibi patlayıcı ve kalaşnikof silahlar olmadığı görüldü. İskenderunlu, evli, dört çocuk babası kaptan Hüseyin Yılmaz dışında 2’si Türk, 5’i Hinti toplam 7 personelin bulunduğu gemi, yükünün tamamamen boşaltılmasının ardından 35 gündür bekletildiği limanda bugün öğlen satlerinde su alarak battı. Gemideki konteynerler içindeki mermilerin, dün gece, Yunan Savunma Bakanlığı tarafından el konularak askeri birliğe götürüldüğü öğrenildi. Konteynerlerin tamamen açılması için satıcı ve alıcı şirketlerin yetkilileri beklenirken, batan geminin kaptanı ve 2 Türk mürettebatı gözaltına alınıp, Rodos Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 5 Hintli mürettebatın ise limanda tutulduğu bildirildi.

'ÖNLEM ALMAMIZI ENGELLEDİLER'

Geminin Başmakinisti Erdem Şahin, DHA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, “Gemideki tüm yük boşaltıldı. Yükün alınmasının ardından fırtına ve dalgalar nedeniyle mendireğe çarpan gemi hasar görüp, su alarak gözümüzün önünde battı. Tüm uyarılarımıza rağmen gemiyi başka bir yere çekip, önlem almamızı engellediler. Şimdi ise ne yapacağımız bilmiyoruz” dedi.

Yorumlar